OVO SU 3 SIGURNA ZNAKA DA VAS NEKO LAŽE: Lako je, a sagovornik neće ni znati da znate!
Foto: Printscreen / Youtube / BRIGHT SIDE

probajte!

OVO SU 3 SIGURNA ZNAKA DA VAS NEKO LAŽE: Lako je, a sagovornik neće ni znati da znate!

Koliko ste se puta zapitali da li vam neko govori istinu ili vas laže?

Objavljeno:

Zaboravite crvenjenje, dodirivanje ušiju, gledanje ulevo... Postoje znakovi koji upućuju na to da neko laže, a teško ih je uočiti. No, istražitelji FBI-a utvrdili su kako ćete prepoznati te znakove i to na suptilan način, tako da sugovornik i ne primeti da ga testirate.

1. "Pa"

Kad netko na direktno "da ili ne" pitanje odgovara s "pa", to može biti znak obmane. To znači d amožete naslutit da će on ili ona ponuditi odgovor za koji zna da ga ispitivač ne očekuje.

2. "Je"

Ova reč često okupira prostor između istine i obmane. Reč je o poluistinama, pretpostavkama i verbalnim vratolomijama. Mnogi žele da kažu istinu pa drže duge govore kako bi zadržali iluziju istine, a da je potpuno ne iznesu.

Jednostavan test za to je da nekome postavite direktno pitanje "da ili ne". Ako ne može da odgovori s "da" ili "ne" i umesto toga ponudi složen i zbunjujući odgovor, to bi trebao da bude upozoravajući znak. Pitajte ponovno i ako ponovi nejasan odgovor, postoji verovatnost da je to laž.

3. Zapitajte se ovo

Kad iskrene ljude pitate zašto biste im verovali, obično dobijete odgovor: "Zato što govorim istinu" ili nešto slično. No, lažovi se muče s ovom tvrdnjom, ponajviše zbog toga što zaista ne govore istinu.

Oni obično ponude odgovor poput: "Ja sam iskrena osoba" ili: "Ne morate da mi verujete ako ne želite", što nisu iste stvari. Pitanje: "Zašto bih ti verovao?" može se upitati na različite načine, zasvino o osetljivosti odnosa.

Pogledajte video s 10 načina na koje možete prepoznati da li vas neko laže ili govori istinu:

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.