KAKO SAM SE OSEĆALA POSLE TRI DANA NA JAJIMA I VINU: Držala sam dijetu iz 1962. godine
Foto: Profimedia

OVO NIJE OČEKIVALA!

KAKO SAM SE OSEĆALA POSLE TRI DANA NA JAJIMA I VINU: Držala sam dijetu iz 1962. godine

S ovom dijetom navodno se gubi dva i po kilograma za tri dana

Objavljeno: 13:25h

U knjizi "Seks i singl devojka: Vodič za neudate devojke (Sex and the Single girl: The Unmarried Woman's Guide to Men) autorke Helen Gerli Braun, koja je izdata 1962. godine, pored brojnih saveta vezanih za pronalaženje muškarca, mogli su se naći i oni koji se tiču dijeta, jer žene oduvek muku muče s viškom kilograma.

Takođe u knjizi su se mogli naći i saveti za izlaženje s muškarcima, "seksualno prijateljstvo", afere, ravnotežu između privatnog života i posla, stajlinga, hrane i pića. Dijeta je ponovno objavljena u "Vogue Body and Beauty Book 1977"., a u poslednje vreme postala je "meme" na društvenim mrežama. Novinarka Vicea odlučila je da isproba tu dijetu jaja i vina s kojom se navodno gubi dva i po kilograma za tri dana.

Prvi dan, u nedelju, izmerila se, a vaga je pokazala 60,9 kilograma. Jedini obrok koji ne uključuje jaja i vino je večera. Za večeru se jede 150 grama odreska (novinarka je priznala da je jedva uspela da iseče meso na tako malu gramažu), a doručak se sastoji od jednog jajeta i jedne čaše vina, kao i kafe, dok se za ručak jedu dva jaja i piju dve čaše vina uz kafu. Prvi dan već je do podneva bila malo pripita, priznaje, i život je bio dobar. Već za ručak bilo joj je teško da popije dve čaše vina, nije imala energije ni za šta, a više nije bila ni pripita.

Prvi dan već je do podneva bila malo pripita
Prvi dan već je do podneva bila malo pripita foto: Pixabay

Limun i odrezak su za večeru bili zaista ukusni, kaže, a priznaje da nije bila gladna, i upitala se je li već prešla granicu gladi i počela da gladuje... Nakon što je pojela večeru, odjednom je osetila mnogo energije. Sledećeg dana izmerila se i imala 60,3 kg. Primetila je da joj je stomak bio ravniji nego pre 24 sata. Ova dijeta reklamirala se kao nešto što će doneti mnogo sreće i samopouzdanja ženama! Ipak, kada je novinarka ustala iz kreveta osetila je oštar bol u bubrezima i mučio ju je zatvor.

Popodne je pronašla Vogueov magazin koji je predstavljao ovu "revolucionarnu" dijetu i pročitala "Kako izgledati dobro i osećati se živima". Ona je bila uverena da ju dijeta nije učinila lepom, a još manje živom. Za ručak je morala da začepi nos i pojede jaja. "Možda ova dijeta stvarno deluje, jer će vas naterati da ne jedete ništa", zaključuje. Već do 16:30 više nije mogla da radi, bila je u krevetu sa strašnom glavoboljom. Nakon večere bila je pripita, ali nije joj bilo zabavno. "Osećala sam se potpuno odvojenom od svog tela... Stomak mi je krčao na čudan način i zaspala sam već u 21 sat", napisala je.

Jaja su joj se na kraju smučila
Jaja su joj se na kraju smučila foto: Pixabay

Sledećeg dan vaga je pokazivala 59,7 kg. Probudila se umorna i tresla se. "nisam mogla da dišem i stomak me jako boleo", otkrila je. "Izgledala sam ispijeno i sivo, ali mršavo." Taj dan je već bila potpuno umorna, a kaže da nije osećala više ništa osim kiseline u ustima. "čula ukusa na jeziku kao da su me pokušavaa da me upozore da prestanem da jedem kiselo", zaključila je. Nije mogla normalno da diše. Piše da ju je celo telo boleloo, od stomaka, preko creva do bubrega, glave, zuba i vilice, a nije mogla ni da hoda. Svaki gutljaj vina bio je previše i u jednom trenutku priznaje da više nije mogla da izdrži.

"Otišla sam u toalet i povratila sam, ali ništa nije izašlo... Terati se da povraćate na poslu? To nije normalno niti je u redu. Ispričala sam svom dečku šta je bilo kroz suze i rekao mi je da pojedem avokado koji imam na stolu. I jesam. Prekršila sam dijetu pre kraja. Nisam htela sebi da nanosim bol.

" Izgubila je pola kilograma, dakle ni blizu od 2,5 kilograma koje garantuju dijetom, ali priznaje da ju je ova dijeta potpuno emocionalno slomila. "Neverojatno mi je da su ženama preporučivale ovu dijetu više od decenija", napisala je. BONUS VIDEO: DŽINOVSKA HOBOTNICA ŠČEPALA BROD! Skulptura izgleda strašno, a u stvari je PRESLATKA! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.