Otvorite oči na vreme: Ovo su životne laži u koje svi verujemo, a nisu istinite
Foto: Profimedia

mudre reči

Otvorite oči na vreme: Ovo su životne laži u koje svi verujemo, a nisu istinite

Neke stvari čujemo toliko često da ih počnemo prihvatati kao istinu. Ali, one nas zapravo samo mogu sprečavati nas da živimo srećan i ispunjen život

Objavljeno:

U životu se susrećemo s raznoraznim ustaljenim idejama o tome što je, navodno, ispravno, a što pogrešno.

Neke stvari čujemo toliko često da ih počnemo prihvatati kao istinu. Ali, one nas zapravo samo mogu sprečavati nas da živimo srećan i ispunjen život. Biti sam znači biti usamljen

Biti sam ne znači uvek i biti usamljen, kao što ni biti u vezi ne znači uvek i biti srećan. Kada je čovek sam, nikada se neće osećati toliko usamljeno kao što se može osećati kada je u lošoj vezi. Ako osećate da nešto nije u redu, zastanite i provedite neko vreme s najvažnijom osobom u vašem životu – samima sobom. Pronađite prvo sami sebe. Naučite da cenite sopstvenu vrednost i ako se nađete u vezi koja vas vuče na dno, znaćete kako da se vratite na sigurno.

Sreća dolazi kada dobijete sve što želite

Biti srećan ne znači da ne želite više u životu. To znači da ste zahvalni na onome što imate i da strpljivo čekate ono što će tek doći. Ponekad se toliko udubimo pokušavajući postići nešto veliko da ne uspemo primetiti male stvari koje život čine čarobnim. Zato, cenite svaki trenutak punim plućima. Sada živite dobra, stara vremena koja će vam jednoga dana nedostajati.

Bol je nešto što možete da vidite

Nikada ne potcenjujte ničiju bol jer svaki čovek na svetu bori se s nečim i ima probleme. Neki to samo bolje skrivaju od drugih. Ne znate što se događa iza zatvorenih vrata. Osuđivati i prosuđivati druge je nepotrebno trošenje vremena i energije. Imate li vremena osuđivati druge ljude, imate puno previše slobodnog vremena. Pokrenite se i napravite nešto korisno.

Život treba da živi na određeni način

Oslobodite se pretpostavke kakav bi vaš život trebalo da bude i prigrlite stvaran život koji pokušava da nađe svoj put u vašu svesnost. Promenite ono što možete promeniti, promenite svoje misli o onome što ne možete promeniti i nastavite dalje u miru sa samim sobom.

Vi morate da se ponašate na određeni način

Kada prestanete da se upoređujete s drugim verzijama sebe, pravim ili imaginarnim, tada ćete okusiti mir koji je stvaran, a ne imaginaran.

Samo nekoliko privilegovanih može da ima divan život

Ako se svako jutro probudite i kažete 'Da, danas će biti divan dan'; ako svakog popodneva nađete razlog da kažete 'Da, danas je divan dan'; ako svako veče nađete razlog da kažete 'Da, danas je bio divan dan', onda ćete se jednog dana osvrnuti natrag, nasmejati se uspomenama i reći 'Da, živeo sam divan život."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Pult24.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.