ELIMINIŠITE KAMENAC: Potrebne su vam ove dve JEFTINE namirnice, imate ih u KUHINJI!
Foto: Profimedia

EFIKASNO!

ELIMINIŠITE KAMENAC: Potrebne su vam ove dve JEFTINE namirnice, imate ih u KUHINJI!

Posle korišćenja ovih sredstava kuća će mirisati mnogo svežije

Objavljeno:

Prirodna sredstva, za razliku od hemijskih, imaju nekoliko prednosti: sastojke je lako nabaviti, nisu skupi, ne sadrže aditive, manja je verovatnoća za alergijske reakcije, nemaju štetan uticaj na okolinu, a nakon njih kuća miriše mnogo svežije.

Ako je kamenac začepio slavinu na česmi, onda je najbolje da uzmete sirće, namočite ga na krpu, omotate krpu oko slavine i ostavite da stoji nekoliko minuta. Ako efekat nije bio zadovoljavajući, onda probajte da kamenac očistite limunom.

Sok od limuna

Od limuna se može pripremiti univerzalno sredstvo za čišćenje. U flašu s raspršivačem pomešajte sok od jednog limuna, petnaestak kapi eteričnog ulja limuna i litar vode. Osim što čisti, limunov sok uspešno uklanja i vodeni kamenac s kuhinjskih armatura i posuđa. Za sprečavanje nakupljanja kamenca, ali i za poliranje, kuhinjske česme povremeno natrljajte sokom, odnosno kriškom limuna.

Sirće i limunska kiselina su idealno sredstvo za čišćenje kamenca, ne samo na slavini, već i u wc šolji. Naravno to ne znači da hemijska sredstva za čišćenje treba izbaciti iz upotrebe.

Od limuna se može pripremiti univerzalno sredstvo za čišćenje
Od limuna se može pripremiti univerzalno sredstvo za čišćenje foto: Profimedia

Svakako, prljavštinu i bakcile ćete najbolje ukloniti hemijskim sredstvima, ali kamenac se idealno može odstraniti uz pomoć sirćeta i limuna.

Ako mlaz vode iz slavine prska sa strane, onda morate obratiti pažnju na perlator, mali deo koji se sastoji od metalnog prstena i plastične mrežice na vrhu slavine. Kada rastavite perlator, stavite delove u posudu sa vrućim sirćetom i ostavite oko dva sata, a idealno je preko noći. Nakon toga sve dobro isperite vodom i ponovo montirajte.

Magična soda

Soda omekšava vodu i uklanja kamenac, pa njom možete očistiti zidove wc šolje. U vodu ulijte, na dva sata, šoljicu alkoholnog sirćeta i isto toliko sode.

 Soda omekšava vodu i uklanja kamenac
Soda omekšava vodu i uklanja kamenac foto: profimedia

Dogodiće se mali, bezopasni hemijski proces, nakon kog će vaša šolja zablistati. Soda je, takođe, odlično abrazivno sredstvo. Pomešajte je s limunovim sokom i smesom očistite.

BONUS VIDEO: KO NE PLATI NA RAMPI...DOBIJE U GLAVU! Nadrljali jer su hteli da se švercuju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Superžena.B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.