SAZNAJTE PRE ULTRAZVUKA: 8 staromodnih metoda kako da znate da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu
Foto: Profimedia

narodna verovanja

SAZNAJTE PRE ULTRAZVUKA: 8 staromodnih metoda kako da znate da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu

Ovo su radile naše bake

Objavljeno: 16.09.2018. 09:39h
  • 13

Možda ćete biti iznenađeni, ali postoje staromodni načini koje ste možda čuli od majke ili bake koji vam mogu lako otkriti kojeg je pola vaša beba.

Promene na koži

Mnoge trudnice mogu da primete promene na koži tokom trudnoće. Ako vam je koža masnija onda nosite devojčicu, a ako je suvlja onda dečaka.

Akne

Poput promena na koži, pojava akni i višak masti na koži označava da nosite devojčicu. Ako ih nemate, onda nosite dečaka.

Test sode bikarbone

Ovaj test je vrlo lak i 80% tačan. Samo treba da pomešate 2 kašike sode bikarbone sa vašim urinom. Ako zašišti onda je dečak, a ako ne zašišti onda je devojčica.


Tekstura kose

Mnoge žene mogu da primete promene na kosi tokom trudnoće - što može da ukaže na pol bebe. Ako vam kosa postane mlitava i suva onda je devojčica, a ako postane gusta i sjajna onda je dečak


Dobijanje kilaže na određenim mestima

Neke žene mogu primetiti da dobijaju kilažu samo na stomaku, dok druge primećuju i na drugim delovima tela. Ako je samo stomak, onda nosite dečaka, a ako je i na drugim mestima, onda je devojčica.Temperatura stopala

Ako primetite da su vam stopala hladnija nego inače, onda nosite dečaka. Ako vam se temperatura ne promeni, onda je devojčica. Pozicija spavanja Način na koji prirodno zaspite može da vam otkrije pol. Ako zaspite na levoj strani onda je dečak, a ako zaspite na desnoj strani onda je devojčica.

Rast stopala

Mnogo žena doživi rast stopala i otok tokom trudnoće - nešto što traje samo tokom trudnoće, ali nekima traje zauvek. Ako su vam stopala normalna kao i uvek onda je devojčica, a ako primetite da su veća onda je dečak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Fokuzz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media