ŽIVOT U PAKLU: Devojčica (14) zaspi i do 10 puta dnevno, a svaki put kada se nasmeje rizikuje da ostane PARALIZOVANA (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

REDAK POREMEĆAJ

ŽIVOT U PAKLU: Devojčica (14) zaspi i do 10 puta dnevno, a svaki put kada se nasmeje rizikuje da ostane PARALIZOVANA (VIDEO)

Svoju priču je podelila kako bi širila svest o tom retkom poremećaju koji zahvata 0,02 posto stanovništva

Objavljeno:

Učenica iz Velike Britanije otkrila je da nasumično padne u san i do deset puta dnevno, čak i za vreme hokejaških mečeva (kad je prijatelji odvedu iza gola na sigurno), zbog retkog poremećaja spavanja s kojim se bori.

Niikol Hrist “prespavala je osnovnu školu” nakon što joj je dijagnostikovana narkolepsija kad je imala samo šest godina, zbog čega 14-godišnjakinja danas stalno mora da bude pod nadzorom, čak i pod tušem.

Još jedna nuspojava tog retkog poremećaja je katapleksija, epizodični gubitak mišićne funkcije, što znači da Nikol može da ostane nakratko paralizovana svaki put kad se nasmeje ili uplaši.

Nikol uprkos narkolepsiji s katapleksijom pokušava da živi punim plućima.

Dizajnirala je čak i “naslon za glavu” koji pomaže ljudima sa sličnim poremećajem prilikom napada, a svoju priču podelila je kako bi širila svest o tom retkom poremećaju koji zahvata 0,02 posto stanovništva.

BONUS VIDEO:NI ČOPOR LAVOVA IM NE MOŽE NIŠTA! Dva jazavca pobedila čitavu familiju zveri! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.