6 SAVETA KOJI ĆE PEGLU ZA VEŠ POSLATI U ZABORAV: Posle ovoga, oslobodićete se najdosadnijeg kućnog posla!
Foto: Profimedia

KONAČNO!!!

6 SAVETA KOJI ĆE PEGLU ZA VEŠ POSLATI U ZABORAV: Posle ovoga, oslobodićete se najdosadnijeg kućnog posla!

Izgledaćete ispeglano i neizgužvano bez peglanja

Objavljeno:

Iako većina žena smatra kako je peglanje najgori kućni posao, prosečno provede tri sata nedeljno ispred daske za peglanje. Sada je dosta s tim! Krajnje je vreme da sklonimo dasku za peglanje u ormar na duže vreme! Donosimo 6 saveta kako da bez peglanja izgledate „ispeglano, neizgužvano“. 1. Protresite tkaninu

Posebno vas nervira peglanje košulja i bluza? Namestite brzinu mašine za pranje veša na 800 okretaja – osim što to „čuva“ tkaninu, odeća će izaći iz bubnja vlažna i „spremna za oblikovanje“. Dok je odeća još vlažna, snažno je protresite! Potom je stavite da se suši – glatko, bez gužvanja. Tako će se osušiti i ostati glatka.

2. Čarobno oružje – sušilica

Osim što osuši majicu, mšina za sušenje veša može je i „ispeglati“ – a to će vam uspeti na dva načina:

  • 1. varijanta: malo vode i u bubanj! Za sve kojima se žuri: uzmite raspršivač i navlažite malo izgužvanu odeću. Potom je stavite u sušilicu. Nakon 10 minuta će iz nje izaći neizgužvana. Važno: uzmite odeću direktno iz bubnja čim se osuši – inače će se brzo opet zgužvati.
  • 2. varijanta: hladno i toplo – kockice leda u sušilicu: Stavite majice u sušilicu zajedno sa šakom kockica leda i ostavite da mašina radi pet minuta na najtoplije. Kockice će početi da isparavaju, odnosno nastaće vodena para koja će „ispeglati“ odeću. Još se vide mrlje od vode i poneki nabor? Raširite i ostavi majice tako oko 15 minuta – biće glatke poput lica Nikol Kidman.

3. Stavite odeću ispod dušeka

Ovo je stari vojnički trik za koji ti treba malo spretnosti. A treba da uradite sledeće:

  • Raširite omiljenu majicu na krevet.
  • Potom donju trećinu prevrnite s leva na desno.
  • Presavijte jednu stranu majice do sredine i preklopite rukave.
  • Drugu strana presavijte do drugog kraja majice da bude takođe preklopljena – tako da liči na pravougaonik.
  • Sada namotajte majicu – odozgo prema dole.
  • Stavite majicu ispod dušeka i čekajte sat vremena. Na kraju morate još samo pažljivo da odmotatei majicu.

4. Vruć vazduh

Uskoro morate na važan sastanak i bojite se da ćete zakasniti, a omiljena belu bluza nije ispeglana? To možete sasvim bezbrižno uraditi dok se spremate u kupatilu. Rešenje glasi: vlažan vazduh. Okačite bluzu pored tuša ili kade. Pustite vruću vodu i čekatej da nastane para. Važno: pre toga zatvorite prozore da ne izlazi vlažan vazduh. Nakon pet do deset minuta bluza će biti ispeglana. 5. Toplo, vruće, fen za kosu

Možda je teško poverovati, ali ono što može da ispegla kosu, može i odeću. Raspršivačem navlažite zgužvane delove odeće i okačenu odeću osušite fenom (na najslabijoj snazi, fen držite oko 5 cm udaljen od odeće). Dok je odeća još topla, jednostavno je zagladite dlanom.

6. Čarolija iz raspršivača

Za kraj evo još jednog malog trika za glatke majice: pomešajte u raspršivaču sirće i toplu vodu (u razmeri 1:3). Navlažite time majicu (sa udaljenosti od oko 30 cm). Kad se osuši, videćete da su nabori nestali. BONUS VIDEO: Ivana Stoiljković ,profesorka sa Kosova o sastanku sa predsednikom Vučićem (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.