KONAČAN LEK: Evo RECEPTA kako da se rešite bubašvaba JEDNOM I ZAUVEK!
Foto: Profimedia

EFIKASNO

KONAČAN LEK: Evo RECEPTA kako da se rešite bubašvaba JEDNOM I ZAUVEK!

Dosadne štetočine koje niko ne voli

Objavljeno:

Bubašvabe su možda najzastupljenije štetočine na planeti. Ne samo da nose bolesti (u retkim slučajevima), već su povezane s prljavom okolinom (često pogrešno). Postoje kućna sredstva za bubašvabe koji će jelovati kao prirodne ubice, i omogućiti vam da uključite svetla, bez bojazni da će zasvetleti na podu.

1. Soba bikarbona i šećer

Soba bikarbona, šećer i čaša vode na crnoj podlozi, jednostavna je, ali učinkovita mešavina, koja brzo donosi željene rezultate u vidu znatnog smanenja populacije bubašvaba. Ipak, prvo morate otkriti, ako još niste, gde se šetači kriju.

Evo što vam treba za početak:

  • Soda bikarbona
  • Šećer
  • Posuda ili čaša
Soda bikarbona u kombinaciji sa šećerom je odličan izbor u borbi s bubašvabama
Soda bikarbona u kombinaciji sa šećerom je odličan izbor u borbi s bubašvabama foto: Printscreen

Soda bikarbona nije otrovna kao borna kiselina, pa će se lagano mešati sa želudčanom kiselinom bubašvaba, uzrokujući laganu, ali sigurnu smrt.

Pomešajte istu količinu sode bikarbone i šećera (1/4 je dobar početak). Sve što treba da uradite jeste poprskate željeno područje na kome ste videli bubašvabe. Postupak ćete morati da ponovite više puta kako biste bili sigurni da sredstva ima dovoljno da ubije bubašvabe. Šećer nije smrtonosni deo mešavine, ali se dodaje kako bi ih privukao.

2. Borna kiselina

Borna kiselina je jedan od najboljih ubica bubašvaba, mrava i raznih drugih štetočina. Što se tiče bubašvaba, dokazano je učinkovita, zbog čega je jedno od najčešće korišćenih sredstava za tu svrhu.

Ipak, borna kiselina je opasna, stoga je držite van domašaja ece i kućnih ljubimaca.

Reč je o otrovu i dugotrajna izloženost bornoj kiselini može uzrokovati bolest, a gutanje, trovanje.Bubašvabe će sigurno umreti ako dođu u dodir s bornom kiselinom, ali ima nekoliko napomena koje treba uzeti u obzir prilikom korišćenja borne kiseline u domu.

Potrebna je samo lagano posipati prah po podu (previše, neće biti učinkovita).

Borna kiselina nije učinkovita kada je vlažna.

Cilj je da "prođu" preko prašaka borne kiseline, što je teško, ako su u ćoškovima ili ispod ormarića.

Nakon što stavite kiselinu, bubašvabe će je pokupiti pipcima, nogama i telom, pa će tokom timarenja, progutati kiselinu, što će rezultirati smrću.

3. Tečnost za omekšavanje veša

To je kućno sredstvo koje podrazumeva veći angažman s vaše strane.

Omekšivač za veš može ubiti bubašvabe, ali nije dovoljno samo da ga poprskate po podu. Umesto toga, morate napraviti raspršivač i aktivno raspršivati ​​supstancu po bubašvabama koje vidite i po vašem domu.

Evo šta vam treba za početak:

  • Omekšivač za prirodne tkanine
  • Voda
  • Boca za raspršivanje

U bocu za raspršivanje dodajte tri čepa omekšivača i dva čepa vode pa smesu promućkajte. Smesa će biti prilično gusta pa to imajte na umu prilikom prskanja.

Kad vidite bubašvabe, poprskajte ih s tečnošću. Bubašvabe dišu kroz kožu, pa kad ih gusta supstanca poprska, ugušiće ih. Ovo je jedao od kućnih sredstava za bubašvabe, koje najbolje deeluje ako ih ima puno.

4. Limunov sok

Svež miris limuna često je povezan s čistom kućom, a limun je jedno od najpopularnijih sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Poznato je da je sok od limuna snažan agens koji je u stanju da ukloni masnoću i mrlje, ali ono što mnogi ljudi ne znaju jeste da ubija i bubašvabe. Anti-patogena svojstva limuna, i drugih agruma, oteraće bubašvabe.

Možete napraviti mnogo različitih sredstava od limuna, kako biste oterali bubašvabe iz svog doma. Dodajte sok od limuna i poprskajte njime sva teško dostupna područja kuće u kojima izlaze bubašvabe.

Limun je veoma efikasan u borbi protiv bubašvaba
Limun je veoma efikasan u borbi protiv bubašvaba foto: Profimedia

Ako želite da idete do krajnosti, što vam toplo preporučujemo, trebaće vam:

  • Kanta ili velika posuda
  • Sok od limuna (flaširan ili sveže isceđen)
  • Krpe ili peškiri

Postupak

Pomešajte vodu i sok zajedno, ali pripazite da limun nije previše razređen. Ovo zvuči komplikovano, ali nije. Preporučujemo dodavanje limunovog soka u kantu, a zatim lagano dodavanjem vode kako bi se zadržao jak miris limuna.

Nakon toga očistite sve površine do poda s mešavinom. Cilj je očistiti sve površine gde bubašvabe žive kako bi ih odbili. I vašdom imati čisti miris svežeg limuna.

BONUS VIDEO: VOJSKU NE MOŽE NIŠTA IZNENADITI?! Evo dokaza da može. Itekako. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.