NIJE BITNO DA LI STE MUŠKO ILI ŽENSKO: Ova REČ spašava VEZU koja je u krizi!
Foto: Profimedia

mali znaci pažnje

NIJE BITNO DA LI STE MUŠKO ILI ŽENSKO: Ova REČ spašava VEZU koja je u krizi!

Vaše malo nekome mnogo znači

Objavljeno:

Sve češće na ulicama, kancelarijama ili u trgovačkim centrima na licima ljudi možemo iščitati gotovo samo brigu i tragove stresa. I stres na poslu, užurbana svakodnevica, gomila obveza i problema, i uza sve to i nerazumevanje osoba u našoj okolini jako utiče na naš privatni život i odnose.

Kako ne biste svoju vezu doveli u pitanje, barem ne zbog ovakvih stvari, pokažite voljenim osobama koliko vam je stalo do njih. I ako mislite da je za to potrebno mnogo truda i energije, varate se.

Dovoljno je u pravo vreme, iskreno i s pravom namerom, izgovoriti samo jednu reč: Hvala!

Niko nije savršen i svako od nas ima svoje “mušice” i teške trenutke, ali ako malo češće počnete ljudima oko sebe izgovarati “hvala” i propratite to pokojim osmehom, uvidećete kako se percepcija o vama menja, a i vi ćete sami biti mnogo srećniji, a odnosi između vas i partnera opušteniji i ispunjeniji. To sa sobom nosi manje stresa, ali i lakoću rešavanja problema. I može spasiti vašu vezu, koja bi u nekim drugim okolnostima i pod pritiskom stresnih situacija i svakodnevne kolotečine, u neko doba mogla propasti.

Stresnim situacijama izloženi smo svakodnevno
Stresnim situacijama izloženi smo svakodnevno foto: Profimedia

Naučite da cenite male stvari i trud koji ulažu osobe oko vas, nemojte ih podcenjivati. Na taj ćete način razviti i više saosećanja za odnose, rad i društvo oko sebe, a međuljudski odnosi drastično će se promeniti na bolje.

Zahvalnost oslobađa sreću!

Istraživanja su pokazala da osobe koje pokazuju zahvalnost drugima “oslobađaju” osećaj sreće kod obe strane. Mnoge se stvari danas uzimaju zdravo za gotovo, odnosno “podrazumijevaju se”, ali ipak, i to što se podrazumeva neko treba uraditi. I uložiti u to određeno vreme. I energiju. I za to bi trebao dobiti barem jednostavno: Hvala!

Kada je reč o vezama, mnogi parovi uđu u kolotečinu nakon nekog vremena i u jednom trenu se zapitaju: U čemu je problem? Gde je nestala ljubav?

Svaku vezu treba graditi, u nju ulagati. Ma koliko se trivijalnim činilo zahvaliti partneru jer je skuvao ručak, možda biste baš to trebali uraditi. Umesto da “podrazumevate” da će supruga, naprimer, očistiti kupatilo i skuvati ručak, kada to napravi, pokažite joj da cenite taj njen trud i to što taj deo posla niste morali uraditi vi.

Isto vredi za oba pola i sve one male i velike stvari koje će neko za vas da uradi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.