DA LI BISTE VI OVO POJELI? Liči na MESO, a nije! Nema šanse za pogodite! (VIDEO)
Foto: Printscreen/facebook

NAJČUDNIJE JELO

DA LI BISTE VI OVO POJELI? Liči na MESO, a nije! Nema šanse za pogodite! (VIDEO)

Restoran koji je poznat po dimljenom mesu, uvrstio je u svoju ponudu nešto za vegane i vegetarijance

Objavljeno:

Da li ste zbali da lubenica može da izgleda kao meso pečeno u rerni?

U restoranu "Duck's eatery" u Njujorku, odlučili su da u svoju ponudu uvrste dimljenu lubenicu, koja izgleda kao najlepši komad sočnog i ukusnog mesa.

- Poznati smo po dimljenom mesu, a želeli smo da napravimo veći izbor za vegane i vegetarijance. Jednostavno, radimo istu stvar koju smo hiljadama godina radili s mesom, samo što sada to radimo s lubenicom. Koristimo tehnike koje možda deluju čudno, ali su u stvari jako normalne i ukusne - rekao je Vilijam Horvic, kuvar i vlasnik restorana.

Za pripremu dimljene lubenice potrebno je 4 do 6 dana. Lubenica se potapa u vodu sa korijanderom, origanom i mešavinom soli. Tajni sastojak je - hrastov pepeo, zbog koga lubenica nakon dimljenja ima "kožicu" koja izgleda kao ona na mesu.

Nakon što lubenica odstoji u vodi sa kombinacijom ovih sastojaka, vadi se, suši i dimi pola dana. Posle toga se gornja površina zaseče, a lubenica se proprži u maslinovom ulju, ruzmarinu i sopstvenim sokovima. Od jedne lubenice mogu se najesti do tri osobe a cena je 75 dolara (7.664 dinara).

- Najbolji način da se opiše "lubenica-šunka" je: dimljena, slana, vruća i sočna, ali je i dalje lubenica i to je lepota ovog jela - kaže Vilijam.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.