ŽENE, NE PARANOIŠITE SE, NISU SVE DRUGE ZGODNE! 12 primera kako svako može da bude RIBA za 2 sekunde
Foto: Instagram

da li ste znali

ŽENE, NE PARANOIŠITE SE, NISU SVE DRUGE ZGODNE! 12 primera kako svako može da bude RIBA za 2 sekunde

Internet blogeri često dele fotografije koje pokazuju kako zaista izgledaju fotografije bez dodatnih efekata

Objavljeno: 12:13h

Internet blogeri često dele fotografije koje pokazuju kako zaista izgledaju fotografije bez dodatnih efekata. To dokazuje da je tajna iza tela nekih slavnih osoba u pripremljenim pozama i pravilnoj rasveti. Najčudnije je što svako može koristiti iste trikove.

Prikupili smo nekoliko primera koji pokazuju čaroliju poziranja ispred kamere. Samo usporedite kako isto telo može izgledati različito na 2 različite fotografije snimljene unutar par sekundi jedna od druge.

1. Naglasite zadnjicu

foto: Instagram

Najvažnija stvar koju trebate zapamtiti je što je bliže objekt smešten ispred fotoaparata, veći će izgledati na fotografiji. Uvek biste se trebali sjetiti ovoga, pogotovo ako želite naglasiti svoje bokove. Na primer, dobar je ugao s jedne strane. Pomaknite telesnu težinu nogu koja je postavljena bliže kameri. Vaša pozadina će izgledati više okrugla. Druga se noga treba pomaknuti malo ispred vas. Na taj način, neće se spojiti s prednjom nogom, a cela će vam poza izgledati dobro proporcionalna.

2. I volumen

foto: Instagram

Drugi način da vaš plen izgleda sjajno je snimiti fotografiju koja stoji na "pola puta". Pomaknite telesnu težinu nogu koja je postavljena bliže kameri. Druga se noga treba preseliti tako da oba obraza izgledaju okrugla. Inače, ako stavite "daleko" nogu ispred vas, može izgledati ravno i previše tanko na mestima na kojima ga najmanje želite.

3. Graciozna silueta

foto: Instagram

Ne okrećite stomak ni celo telo fotoaparatu. Trebali biste se postaviti tako što ćete pomaknuti se natrag i zakrenuti donji deo leđa. Širite ramena i pomaknite gornji deo tela malo napred. Tako će vaše ruke biti dalje od kamere i neće izgledati masivno. Kako bi vaše noge izgledale bolje, prebacite svoju telesnu težinu na stražnju nogu i stojite na prstima druge noge.

4. Krivulja donjih leđa

foto: Instagram

Jedna od ključnih značajki svih uspešnih fotografija ženskih stražnjica je dobra krivulja donjeg dela leđa. Što je krivulja istaknutija, više se okreće stražnjica. Evo nekoliko posebnih saveta o izboru odeće kada se radi o trapericama, kratkim hlačicama i bikini: bolje ih je povući malo viši nego što ih obično nose. Ovaj mali trik će stvoriti vizualni efekt fit tela.

5. Naginjanje naprijed

foto: Instagram

Naslonite se malo napred i zakrenite donji deo leđa. Da bi fotografija bila još bolja, možete staviti ruke u zrak. Vaš struk izgledat će manji, a celo će telo izgledati proporcionalno.

6. Hips na istoj razini

foto: Instagram

Kad fotografišate, stojite leđima do kamere, no polako se okrenite prema kameri. Na taj način, pozadina će izgledati sjajno čak i ako ne prebacite telesnu težinu na jednu od nogu. Zapamtite glavnu stvar - bolje je lagano saviti nogu na kolenu i staviti težinu na prste. Vaši bokovi će biti na istoj razini, a pozadina će izgledati tonirana.

7. Duge nogu

foto: Instagram

Postoji jedno dobro pravilo koje se uvek odnosi na sjedeće položaje: nemojte se naginjati i držati leđa ravno. Prekrstite noge i stavite koleno gornje noge malo više. Druga noga treba biti rastegnuta u smeru fotoaparata.

8. Izbacite kukove natrag

foto: Instagram

Ovaj trik najbolje deluje ako stojite na pola okretaja ili fotografišete sa strane. Pomaknite svoju telesnu težinu na zadnju nogu, savijte prednju nogu u kolenu i stavite je na nožne prste. Pozadina je gotovo jednaka kao da pokrećete glatki okrugli pokret s kukovima. Vaši bokovi će izgledati čvrsto i okrugle. Ruka bi trebala biti postavljena na vaš struk.

9. Kako rukovati rukama

foto: Instagram

Položaj vaših ruku na fotografiji ima vrlo važan smisao. Na primer, kada pozirate u profilu, ne stavljajte ruku na kuk i ne prekrivajte ga prstima. Ovako ćete sakriti svoje krivulje. Najbolje je staviti ruku malo iznad kuka bez dodirivanja. Ovako modeli stvaraju učinak prikladnog tela.

10. Model poziranje

foto: Instagram

U idealnom slučaju, ruke modela trebaju biti pravilno postavljene kako bi položaj izgledao kompletno i skladno. Kao što smo gore spomenuli, možete staviti ruke na kukove. Zapamtite, ruke ne bi trebali izgledati napeto. Zanimljiva poza je s obe ruke savijene na kolena. Jedna lagano grli struk, druga je gotovo okomito na prvu. Ruke trebaju biti opuštene, postavljene bliže bradi ili gdje kosa završava. Također je važno paziti na držanje. Ako želite snimiti visoki profil, nije potrebno savijati leđa ili spustiti leđa - samo spustite ramena napred.

11. Poziranje na koljenima

foto: Instagram

Nije bitno ako slikate fotografiju s leđa ili sa strane - pravilo je isto. Prvo, postavite kolena udaljena jedan od drugoga. Drugo, nemojte sesti na pete. Bolje je malo podignuti telo i krivulje donjeg dela leđa. Vaše krivulje izgledat će zaista privlačno.

12. Istaknite bokove

foto: Instagram

Zanimljivo je da možete naglasiti svoje bokove čak i ako fotografišete ispred kamere. Nemoj stajati poput vojnika. Bolje je prebaciti telesnu težinu na jednu stranu. Cela vaša silueta će izgledati elegantnije s pravim naglaskom na vaše lepe krivulje.

Bonus video:

Espreso intervju - Miloš Jovanović

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.