MIRIS I ZVUK UTIČU NA SNOVE: Evo kako da sanjate šta god poželite, uz pomoć ova dva trika!
Foto: Pixabay.com

slatki snovi

MIRIS I ZVUK UTIČU NA SNOVE: Evo kako da sanjate šta god poželite, uz pomoć ova dva trika!

Stručnjaci kažu da zvuci koje čujemo tokom spavanja mogu da utiču na kreiranje sna

Objavljeno:

Neke ljude, mesta i događaje uporno "srećemo" u snovima, a da ne znamo zbog čega. Iako na to ne možemo da utičemo, dobra vest je da imamo moć da se bar malo umešamo u sadržaj onoga što ćemo sanjati.

Ako želite da sanjate nešto konkretno, probajte da pustite pesmu koja vas podseća na osobu ili situaciju koju biste da prizovete u snu. Ali nemojte to često da radite, jer se, pokazuju studije, efekat tako umanjuje.

Nemački istraživači su proučavali i uticaj mirisa na san, kada su u rem fazi spavačima u prostoriju stavljali ruže i pokvarena jaja. Kada su se ujutru probudili i kada su ih istraživači pitali šta su sanjali, ispostavilo se da su osobe koje su spavale uz miris cveća imale lepe snove, a ove druge ružne ili čak noćne more.

Naučnici su to objasnili time da kako u budnom stanju lepi mirisi izazivaju lepa osećanja, isto se dešava u snu. Limbički sistem je deo mozga, koji je odgovoran za recepciju mirisa, ali registruje i osećanja, pa tokom spavanja pravi vezu između prijatnog mirisa i pozitivnih emocija.

Bonus video

ČOVEK JE UZEO ŠARENO ĆEBE I BACIO NA POD! Reakcija njegove mačke je potpuni URNEBES! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.