MISLILI STE DA VAM NEMA POMOĆI? Evo kako da se oslobodite zavisnosti od šećera! LAKO JE!
Foto: Shutterstock

ovo je rešenje!

MISLILI STE DA VAM NEMA POMOĆI? Evo kako da se oslobodite zavisnosti od šećera! LAKO JE!

Kako da zauvek kažete "zbogom" slatkišima i imate više energije i manje stresa…

Objavljeno:

Zajogajčič tu, kockica čokolade tamo, gutljajčić soka u međuvremenu, i pre nego što to i primetite, davite se u šećeru. U tolikoj količini šećera, da ste umorni i mrzovoljni, i na dobrom putu da napravite sebi i neki ozbiljniji zdravstveni problem, ako ne promenite navike.

Žene dnevno ne bi trebalo da unose više od šest ravnih kafenih kašičica šećera (jedna ima 4 grama šećera), kažu lekari. A vi ne možete da se obuzdate kad vam se prijede nešto slatko?

Najbolji način da to uradite je da se lepo "reprogramirate". Tokom pet dana, bez izuzetka, kažite "ne hvala" svemu što sadrži šećer u bilo kojoj formi, uključujući i hranu koja sadrži med, sirupe kao što su javorov, agavin, ili kukuruzni, voće iz konzerve, namirnice koje imaju fruktozu, sokove i slično.

Šestog dana, možete da uvedete šećer, ali pametnije nego što ste ga koristili ranije. Da ne biste ponovo "skrenuli s puta", evo nekoliko korisnih saveta.

Mudro birajte pića

Držite se podalje od ledenih čajeva, kupovnih sokova i, naročito, gaziranih pića. Ako ste žedni, držite se vode, a ako vam to nije dovoljno osvežavajuće (iako je voda najbolje piće), dodajte koji komadić omiljenog voća ili nekoliko listića nane u čašu.

Povrće pripremajte na roštilju

Šargarepa, paradajz i paškanat recimo, dobiju notu slatkog kad su zapečeni. Iseckajte povrće na komadiće veličine zalogaja, poprskajte ih mrvicom maslinovog ulja, malo posolite, malo pobiberite i ravnomerno rasporedite u plehu u koji ste stavili papir za pečenje. Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite dok ne omekša i počne da poprima braonkastu boju po površini i ivicama.

Planirajte užine

Nemojte posezati za gotovim, kupovnim smutijima, štanglicama od integralnih žitarica i sličnim proizvodima, pošto su uglavnom nakrcani šećerom. Bolje je da vam pri ruci budu štapići celera, orašasti plodovi ili smuti koji ćete sami napraviti koristeći samo voće, povrće i mleko ili običan jogurt (ne kupovni, voćni, pošto i oni imaju više šećera nego što pretpostavljate).

Koristite začine

Ako nemate naviku da eksperimentišete sa začinima, vreme je da počnete. Malo cimeta dodajte grčkom jogurtu, ili pospite mrvicu po kriškama jabuke, na primer. Samo birajte cimet koji nije zaslađen, naravno.

I, uživajte u voću

Neka voće bude vaš izvor zadovoljstva. Malo borovnica u ovsenim pahuljicama, lubenica, breskve… Sve to postaje mnogo, mnogo slađe, jednom kad se "skinete" sa industrijskog šećera, prenosi Woman's Day.

Evo šta se desi kad prestanete da jedete šećer:

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.