Ubijati paukove u kući ili ne? Stručnjaci objašnjavaju zašto bi trebalo da preispitate svoju odluku
Foto: Pixabay

za ovo niste znali!

Ubijati paukove u kući ili ne? Stručnjaci objašnjavaju zašto bi trebalo da preispitate svoju odluku

Paukovi nisu toliko strašni

Objavljeno:

Dosta ljudi mrže paukove, ali je dosta njih i oduševljeno ovim insektima.

Bez obzira u koju grupu spadate, veoma je važno da ste spremni za nova saznanja o paukovima, iako ne možete da ih podnesete.

Vaša mržnja prema ovim insektima je verovatno u potpunosti neosnovana, jer paukovi nastoje da se drže podalje od vas i vaše porodice.

Kako paukovi čine vaš dom udobnijim i sigurnijim?!

Paukovi su prirodni deo našeg ekosistema, pa samim tim i kućnog ekosistema.

Entomolog, Mat Bertone, iz državnog univerziteta Severne Karoline, je sproveo istraživanje u 50 kuća u svojoj državi. Zaključio je da u svakoj kući postoje paukovi. Njegova istraživanja su pokazala da su to najčešće kućni pauci koji pletu mrežu ili pak budu na plafonu. Srećom ova vrsta paukova nije opasna. Oni se uglavnom skrivaju u mračnim ćoškovima i pukotinama, mesta gde njihov plijen vreba, i ne žele da imaju ikakve veze ili dodirne tačke sa ljudima. Oni se obično hrane insektima koje mi svakako ne želimo u našim domovima, kao što su uholaže i bubašvabe.

Još bolje je to što nam pomažu da se rešimo insekata koji ugrizom prenose bolesti, kao što su muve i komarci. Neke vrste čak jedu i druge opasne paukove, kao što je „Crna Udovica“. Da li počinju da vam se sviđaju ova jeziva bića? Nadamo se da, da! Sledeći put kada vidite pauka kako juri preko vašeg plafona, nemojte da vrištite ili da ga ubijete sa najbližim predmetom. Umesto toga ga pustite da se umjesto vas rešava štetočina!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infopult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.