MAJKE OVO JE REŠENJE ZA GRČEVE KOD BEBA: Ova četiri koraka pomoći će vašim mališanima, a i vi ćete konačno mirno da spavate!
Foto: Profimedia

sjajan predlog

MAJKE OVO JE REŠENJE ZA GRČEVE KOD BEBA: Ova četiri koraka pomoći će vašim mališanima, a i vi ćete konačno mirno da spavate!

Ova masaža će pomoći vašoj bebi, a i vama

Objavljeno:

Dojenački grčevi pogađaju od 10 do 30 posto dece. Kada nastupe detetov trbuščić je napet, napuhnut i ono privlači nožice, odiže glavu i stišće šake.

Ova masaža će pomoći vašoj bebi, a i vama. Važno je da vježbeprovoditi svaki dan tijekom dvije sedmice da bi bilo učinka.

#1 korak

Ugrejte ruke. Stavite ih na bebin trbuh, pokušajte se opustiti bez obzira na to što je beba nemirna i plače. Smirite svoje disanje, udahnite zrak duboko na nos i lagano izdišite na usta pritom izgovarajući glas S. Napravite 5-6 uzdisaja i izdisaja zaredom.

#2 korak

Bebin trbuh počnite masirati tako da skupite prste desne ruke te pređete dlanom od gornjeg dela trbuha prema donjem. Kada desnom rukom, dlanom, dođete do donjeg dela, levom počnite masirati na gornjem delu trbuha. Masirajte naizmjenično jednom pa drugom rukom tako da napravite šest izmena ruku u jednom ciklusu masiranja.

#3 korak

Rukama obuhvatite detetove potkoljenice. Savijte noge prema trbuhu i zadržite ih pola minute u tom položaju. Zatim lagano smanjite pritisak, ispružite noge i pustite da se dete odmori i opusti.

#4 korak

Ponovite vežbe od 1 do 7 tri puta za redom.

Bonus video:

Espreso intervju - Marko Milosavljević

(Espreso.co.rs/Novi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.