NISTE NI ZNALI DA POSTOJE! OTKRIVAMO ANĐELE ZODIJAKA: Horoskopski znakovi i njihovi čuvari
Foto: Pixabay

oni paze na vas

NISTE NI ZNALI DA POSTOJE! OTKRIVAMO ANĐELE ZODIJAKA: Horoskopski znakovi i njihovi čuvari

Anđeli Zodijaka mogu nam pomoći da razumemo svoj astrološki znak i njegovu ulogu u našem životnom putu

Objavljeno: 15.07.2018. 12:57h
  • 31

Svakim znakom Zodijaka vlada određeni anđeo ili arkanđeo.
 

Anđeli Zodijaka pomažu nam da razumemo svoj astrološki znak i njegovu ulogu na našem životnom putu, u osobnom razvoju i životnoj svrsi. Zašto smo se rodili baš u tom znaku i čemu nam on “služi”, kakve nam prirođene vrline i ličnost daje?

Anđeli Zodijaka to će vam protumačiti i pomoći da iskoristite svoje prirođene vrline i sarađujete s energijama koje su vam dane, a s njima možemo komunicirati kao s ostalim anđelima i arkanđelima.

Kada dođe vreme da se ponovno rodimo na Zemlji (inkarniramo), imamo priliku izabrati zvezdani znak za koji smatramo da je najprikladniji za učenje lekcija koje moramo svladati. Pri odabiru imamo vodstvo i pomoć. Rečeno nam je koje su lekcije za nas važne, a zatim dobijamo pomoć kako bismo odlučili koja je najbolja za naš rast.

U tom nam je trenutku rečeno za zvezdani znak koji će biti od najveće koristi za naše određeno iskustvo učenja, uključujući i zamke kako ih doživljavamo kad se inkarniramo. Anđeli Zodijaka mogu nam pomoći da razumemo svoj astrološki znak i njegovu ulogu u našem životnom putu i svrsi. 

Ovan – arkanđeo Kamuel

Arkanđeo Kamuel nadgleda znak Ovna, dajući mu osobine asertivnosti i samopouzdanja. Kamuel vlada planetom Marsom, znakom Ovna i utorkom. Horoskopski Ovnovi prilično su otvoreni, impulsivni su i puni ideja. Entuzijastični su i često dramatični, vole izazove. Ovan ima dominantnu ličnost – ali time često skriva osećaj nekompetentnosti i nesigurnosti. Ovan se često može predstavljati kao zabavan, ali duboko u sebi nije baš samopouzdan, tako da može delovati nesigurno. Ovan nema strpljenja za detalje i lako se naljuti, ali njegova je ljutnja kratkog veka i ne zamera dugo. Ovan eksplodira u trenutku, ali se već u sledećem trenu ne seća zašto se naljutio.

Bik – arkanđeo Haniel

Arkanđeo Haniel vlada znakom Bika te mu daje osobine pouzdanosti i praktičnosti. Haniel vlada planetom Venerom, znakom Bika i petkom. Bik je zemljani znak koji jednako voli telesnu i materijalnu utehu. Uživa u luksuzu, lepoti i kvalitetu pa u svemu što zadovoljava čula. Kad nešto odluči, uložiće svu energiju kako bi ostvario postavljene ciljeve. Jedna od njegovih glavnih karakteristika je tvrdoglavost, koja u mnogim slučajevima radi protiv Bika jer ne zna popustiti ni onda kad je očito da bi to bilo pametnije. Bikovi su usklađeni s prirodom i vrlo su praktični. Lekcija koju moraju naučiti je strpljenje. Po prirodi naginju stabilnosti i sigurnosti, ali moraju paziti da ne postanu zarobljenici materijalnog sveta.

Blizanci – arkanđeo Rafael

Horoskopski znak Blizanaca nadgleda arkanđeo Rafael. To rođenima u znaku Blizanaca daje osobine prilagodljivosti i društvenosti. Arkanđeo Rafael jedan je od glavnih anđela isceljenja i ima sposobnost voditi iscelitelje, alternativne i konvencionalne. Arkanđeo Rafael vlada planetom Merkurom i sredom te je odgovoran za istok. Blizanci se ponekad doimaju kao dve različite osobe. Često su pametni i nadareni, a um je njihov najjači alat. Imaju veliku potrebu za raznolikošću zbog čega često rasipaju energiju, pa su ponekad nervozni i iscrpljeni. Žedni su znanja i beskrajno znatiželjni. Oni su skupljači informacija, ali ih ne dele olako s drugima.

Koji je vaš anđeo?
Koji je vaš anđeo? foto: PixabayRak – arkanđeo Gabriel

Arkanđeo Gabriel vlada Mesecom, znakom Raka i ponedjeljkom. Arkanđeo Gabriel odgovoren je za zapad. Rođeni u znaku Raka vođeni su arkanđelom Gabrielom, koji im daje saosećanje i osećajnost. Rak ima potrebu uravnotežiti emocije na svim nivoima. Rakovi vole pomagati drugima, posebno kada je reč o ohrabrivanju rasta i razvoja njihovog emocionalnog potencijala. Rakovi često deluju pasivno, ali su ispod površine vrlo aktivni. Negativna strana Raka je nesposobnost da pusti bilo koju osobu ili imovinu koju smatraju svojom. To rezultira negativnom tendencijom tipičnom za znak; posesivnost i tvrdoglavost. Rakovima su veze vrlo važne, ali iako čeznu za intimom, njihova ih ranjivost čini nepoverljivima.

Lav – arkanđeo Mihael

Horoskopski znak Lava nadgleda arkanđeo Mihael, koji vlada Suncem i ponedeljkom. Arkanđeo Mihael odgovoran je za jug. On pomaže u komunikaciji i zaštiti te nadahnjuje osobu rođenu u tom znaku da postane tragač za višom istinom i skrivenim znanjem. Rođeni u znaku Lava vrlo su darežljivi i otvoreni. Imaju odlične organizacijske veštine, posebno u područjima u kojima će za svoj trud dobiti priznanje. Žude za pohvalama i žele biti u središtu pažnje. Spremni su dati sve od sebe kako bi postigli uspeh u javnom i privatnom životu. Skloni su takmičenju i vole pobeđivati. Njihov najveći atribut leži u sposobnosti da budu samostalni, a istovremeno verni i velikodušni prema onima koje vole. Njihove pozitivni kvaliteti uključuju toplinu i iskrenost, zaštitnički stav i ljubav. Vrlo su samouvereni i sposobni su se nositi sa svime što im se nađe na putu. S negativne strane, Lavovi znaju biti tašti, preterano ponosni i ekstravagantni. Povremeno su razmetljivi.

Devica – arkanđeo Rafael

Arkanđeo Rafael vlada znakom Device, planetom Merkurom, sredom te je odgovoran za istok. Arkanđeo Rafael jedan je od glavnih anđela isceljenja. Znaku Device daje kvalitete učinkovitosti i analitički um. Device su poznate po predanom radu i posvećivanju pažnje detaljima. Vole razmotriti sve mogućnosti pre nego što nešto odluče. Pozitivne osobine ovog znaka vidljive su i u korisnoj, nenametljivoj, pouzdanoj prirodi, dok se njihova negativnija svojstva često pojavljuju kao preterana izbirljivost, pronalaženje grešaka i neodlučnost. Device su često sramežljive, skromne i ne vole biti u središtu pažnjei. Više vole raditi iza scene i ne privlačiti pažnju. Devica je metodična, izdržljiva i radišna te s lakoćom savladava zamršenost bilo kojeg posla koji odabere.Vaga – arkanđeo Haniel

Arkanđeo Haniel vladar je znaka Vaga te one rođene u ovom znaku daruje uravnoteženošću i diplomatijom. Haniel vlada planetom Venerom, znakom Vage i petkom. Vaga uvek važe situacije i voli biti nepristrasna, ne želi da njome vladaju emocije i uvek teži ravnoteži tela, duha i uma. Rođeni u znaku Vage poznati su po diplomatičnosti, vole ravnotežu i tragaju za stabilnim i mirnim okruženjem. Poznati su po logici. Iako jasno vide obe strane određenog problema, teško donose odluke. Vole biti u pokretu i vrlo su društveni. Njihovu energiju karakteriše prefinjenost i šarm. Budući da je Vaga vazdušni znak, rođeni u ovom znaku pokazuju izrazitu inteligenciju i ljubav prema znanju. Odlično vladaju jezicima i komunikacija im je vrlo bitna.

Škorpija – arkanđeli Azrael i Kamuel

Na znak škorpije paze arkanđeli Azrael i Kamuel. Azrael je anđeo pastir, vlada planetom Plutonom i znakom Škorpiona. Arkanđeo Kamuel vlada planetom Marsom i utorkom. Rođeni u ovom znaku imaju vrlo snažnu ličnost. Škorpionom vlada Pluton, planet “skrivenih stvari“, zbog čega Škorpioni mogu biti paranoični i opsednuti onim što se odvija oko njih. Škorpioni su poznati po vrlo emotivnoj naravi. Čvrsto drže ono što je njihovo i ne predaju se bez borbe. Ipak, kada Škorpion izgubi zanimanje za nešto ili nekoga, nedostatak osećaja je vrlo očit. Imaju čvrste stavove, a njihova žestoka odlučnost može djelovati negativno i bezobzirno. Pozitivnije osobine uključuju izuzetnu odanost i odgovornost, ali s druge strane mogu biti posesivni, ljubomorni i autodestruktivni. Ako ih neko povredi, Škorpioni mogu biti prilično nemilosrdni.

Strelac – arkanđeo Zadkiel

Znakom Strelca upravlja arkanđeo Zadkiel s naglaskom na duhovni razvoj i ličnu transformaciju. Zadkiel vlada planetom Jupiterom i četvrtkom. Rođeni u znaku Strelca vrlo su optimistični i pustolovni. Po prirodi su intuitivni i maštoviti, ali često gube dodir sa stvarnošću. Strelac ne podnosi ograničenja. Prepun je prekrasnih ideja i kreativnih vizija, ali je njihova provedba u stvarnost zadatak koji radije prepušta drugima. Strelci su često odlični filozofi i učitelji jer vole s drugima deliti mišljenje. Ne vole kada im se govori što trebaju činiti. Dok njihove pozitivne osobine uključuju pozitivan stav, velikodušnost, entuzijazam, poduzetnost, kreativnost i veliku ljubav prema životu, negativne osobina uključuju manjak takta, dogmatičnost i nametanje svog mišljenja, koje imaju o svemu.Jarac – arkanđeo Azrael 

Jarca nadgleda arkanđeo Azrael koji vlada planetom Neptunom, on je gospodar svih voda, mašte i irealnog. Jarci su oprezni i odgovorni prema svemu što čine. Žude za statusom i visokom pozicijom u svetu, pa im je važno da ih društvo prihvata. Veruju u marljiv rad i trud, a obično su izuzetno uporni i strpljivi, zbog čega im je zajamčen uspeh u ostvarenju ambicija. Njihov najveći talent leži u području organizacije i kontrole. Vrlo su disciplinovani i ne troše vreme i snagu tamo gde nije potrebno. Ovim ljudima za sreću je nužno da se ostvare, stoga samo poslovno uspešan Jarac sa sređenom porodičnom situacijom može biti srećan Jarac. Jarac teži bogatstvu zbog sigurnosti koju donosi i zato će često biti u položaju vlasti i vođstva. Isto tako mogu biti pesimistični i nepotrebno se brinuti. Jarac voli biti organizovan i može biti preterano oprezan.

Vodolija – arkanđeli Uriel i Kasiel

Znak Vodolije nadgledaju arkanđeli Uriel i Kasiel, dajući mu odlike idealizma i čovječnosti. Uriel je usredsređen na životni put i misiju duše. Odgovoran je za sever, vlada znakom Vodolije i planetom Uranom. Arkanđeo Kasiel vlada planetom Saturnom, Vodolijom i nedjeljom pa je anđeo pastir. Vodenjaci su samostalni, progresivni i veliki humanitarci. Vole ideju pomaganja, ali često se povlače pred problemima koji nastaju u međuljudskim odnosima. Visoki ideali nadahnjuju ih da rade dobra dela za čovečanstvo, a najviše uživaju u upoznavanju novih i zanimljivih ljudi. Ponekad, u svojoj potrebi da budu nezavisni i slobodni, mogu delovati pomalo sebično, ali u osnovi su pozitivna i altruistična bića spremna i drugima dati dovoljno slobode. Njihov um je obično vrlo razvijen i ideje koje imaju mogu biti izvan svog vremena.Ribe – arkanđeli Azrael i Zadkiel

Znak Riba nadgledaju arkanđeli Azrael i Zadkiel, čineći Ribe emotivnim i kreativnim. Arkanđeo Azrael vlada planetom Neptunom i znakom Riba. Arkanđeo Zadkiel vlada planetom Jupiterom i četvrtkom. Zadkiel stavlja naglasak na vlastitu preobrazbu i duhovni rast. Ribe su po prirodi osećajne i deluju i reaguju na temelju osećaja, a ne logike. Teže idealima, romantične su i osećajne kao i požrtvovne. Za ljubav su spremne na velike žrtve. Ribe vole biti zaljubljene. Sve posmatraju na romantičan način, posebno ljubavne veze. Svaki aspekt života mora sadržavati dozu romantičnosti. U suprotnom gube interes. Ribe su velikodušne, miroljubive i dobronamerne. Ribe su često “crne ovce“. Simpatične su i pune razumevanja, ali zbog osetljive prirode mogu brzo menjati raspoloženja i postati razdražljive.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Infopult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media