POMOĆI ĆE VAM DA SMRŠATE ZA SAMO 7 DANA! 10 vrsta POVRĆA koje ne smete zaobići ako ste na DIJETI!
Foto: Shuterstock

KILOGRAMI NESTAJU KAO OD ŠALE

POMOĆI ĆE VAM DA SMRŠATE ZA SAMO 7 DANA! 10 vrsta POVRĆA koje ne smete zaobići ako ste na DIJETI!

Protiv ovog povrća kilogrami nemaju šanse

Objavljeno: 09:22h

Ukoliko konzumirate povrće svaki dan, značajne promene i ravniji stomak primetićete već za 7 dana. Povrće koje je bogato belančevinama, mineralima, vitaminima i vlaknima pa je zbog toga najjači saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. U nastavku saznaje protiv kojih to 10 vrsta povrća kilogrami nemaju šanse.

1. Čili papričica

Kanadska studija dokazala je da čili papričice ne pomažu samo u suzbijanju apetita već i povećavaju sposobnostI tela da sagoreva masnoće.

Ljute papričice su odlični saveznici u borbi sa viškom kilograma
Ljute papričice su odlični saveznici u borbi sa viškom kilograma foto: Profimedia

2. Zelena paprika

Zelena paprika i srodno povrće pomažu u ubrzavanja metabolizma što će efikasno sagoreti masno tkivo sa stomaka.

3. Luk

Sadrži malo kalorija zbog čega je ovo povrće idealno za one koji žele da smršaju. Za najbolji učinak konzumirajte ga sirovog. Ne brinite zbog mirisa luka jer postoje zaista efikasni načini koji suzbijaju zadah.

4. Sveži krastavci

Krastavci sadrže puno vode zbog čega su odlični za suzbijanje gladi. Kada osetite neodoljivu želju za grickanjem uzmite par kriški svežeg krastavca i čašu vode. Bićete siti, a poješćete vrlo malo kalorija. Uz to, sva tečnost koju ste uneli s krastavcima i čašom vode pomoći će u ispiranju toksina iz tela.

foto: Pixabay.com

5. Šargarepa

Ovo narandžasto povrće čini idealnu sirovu grickalicu. Krcato je beta karotenom i vlaknima i vašem telu ćete učiniti ogromnu uslugu konzumirajući sirovu šargarepu. 6. Bundeva

Obiluje vitaminom C i stoga puni energijom nakon čega se osećate spremnijima za fizičku aktivnost. Pored bundeve lenčarenje i nakupljanje kilograma nemaju šanse! 7. Paradajz

Obiluje vitaminom C i kalcijumom. Kada se konzumiraju zajedno, ova dva elementa čine najbolje savezništvo u borbi protiv masnog tkiva na području stomaka.

8. Mahunarke

Ispuniće vas vlaknima, belančevinama i, u nekim slučajevima, gvožđem. Najbolji način za konzumaciju mahunarki je da ih dodate salati. 9. Zeleno lisnato povrće

Spanać, zelje i brokoli takođe vas uspešno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas opskrbljuje zdravim vlaknima koja pune želudac nego i esencijalnim vitaminima i mineralima. 10. Celer

Kao i sveži krastavci, i celer se najvećim delom sastoji od vode i sadrži zanemarivi broj kalorija. Ova kombinacija čini celer savršenom hranom ukoliko želite da smršate.

BONUS VIDEO: URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.