TUŽNI STE I BEZVOLJNI? Promenite raspoloženje NABOLJE za samo 30 SEKUNDI!
Foto: Profimedia

POKUŠAJTE, BESPLATNO JE!

TUŽNI STE I BEZVOLJNI? Promenite raspoloženje NABOLJE za samo 30 SEKUNDI!

5 efikasnih načina da se osećate lepše i bolje

Objavljeno:

Za promenu raspoloženja nekad je potrebno manje od minuta. Otkrijte kojim se sve trikovima možete poslužiti kada se osećate kao da su vam sve lađe potonule.

1. DUBOKO DIŠI

Samo nekoliko dubokih udisaja može promeniti raspoloženje pojedinca. Ne samo da ćete se dubokim i pravilnim disanjem opustiti, već ćete i pokrenuti proces izbacivanja nakupljenih toksina iz organizma, poboljšati držanje tela i rad mišića trupa.

2. OSETI ZAHVALNOST

Pojeli ste dobar doručak? Imate posao koji obožavate? Deca će vam završiti razred s odličnim uspehom? Prisetite se jednog ili više razloga zbog čega ste zahvalni. Koncentrisanje na pozitivne stvari u životu okrenuće vaše raspoloženje nabolje.

3. OSMEHNI SE

Svaki put kad se osmehnete u telo počinju da se otpuštaju hormoni sreće kao što su dopamin, endorfin i serotinin. Smejte se, osmeh ne košta.

4. ISPRAVI SE

Studije su dokazale da se loše držanje direktno povezuje s negativnim emotivnim stanjima. Osobe koje su pogrbljene lošije su volje i imaju niže samopouzdanje od onih koji koračaju uspravnih ramena. Dobro držanje ima i fizičkih prednosti jer sprečava probleme s vratom, ramenima i kičmom. 5. CENI MALE STVARI

Završili ste komplikovan mejl? Ispekli ste lep kolač? Savršeno ste opeglali košulju? Zaustavite se na nekoliko sekundi kroz dan i čestitajte sebi na dobro odrađenom zadatku bez obzira o čemu je reč. Usmeravanje misli na pozitivne stvari u danu garantovano će vam poboljšati raspoloženje.

SAVET PLUS:

Želite brzo da se oraspoložite? Držite na ekranu telefona fotografiju drage osobe. Ništa vam neće izmamititi osmeh na lice tako brzo kao pogled na dete, partnera ili nekog drugog člana porodice.

BONUS VIDEO: POTPUNO UVRNUTO: Kokošji nokti vladaju Instagramom! Da li biste se usudile?

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.