Ljubitelji crne kafe - psihopate! Ima li istine u ovome što pišu?
Foto: Reuter

Šta kafa kaže o tebi

Ljubitelji crne kafe - psihopate! Ima li istine u ovome što pišu?

Istraživanje je sprovedeno na više od 1000 odraslih osoba od kojih se tražilo da kažu koje ukuse kad je hrana u pitanju, vole

Objavljeno:

Ako volite jaku crnu kafu, možda ste ljubitelj snažnih ukusa, kafe koja razbuđuje ili... psihopata!

Naime, barem tako kaže istraživanje objavljeno u magazinu Appetite koje je povezalo ljubav prema crnoj kafi i sadistički ili psihopatski karakter. Istraživanje je izvedeno na više od 1000 odraslih osoba od kojih se tražilo da kažu koje ukuse kada je hrana u pitanju, vole. Ispitani su pristali na testove osobina iz kojih su se izvlačile antisocijalne karakteristike osobina poput sadizma, narcisoidnosti i psihopatije.

Gorka hrana i "svakodnevni sadizam"

Istraživanje se izvršilo na Univerzitetu u Inzburku i pokazalo je da se oni koji vole gorake ukuse povezuju sa psihopatskim ponašanjem. Najveća povezanost pojavila se između gorke hrane i "svakodnevnog sadizma" koji su istraživači opisali kao - osećaj zadovoljstva kad drugima priuštimo malu količinu bola.

Ipak, nije samo gorka crna kafa u pitanju već i rotkvica, celer, tonik... Ljudi koji mnogo vole ovakve ukuse poprilično su se istakli sa psihopatskim karakteristikama.

BONUS VIDEO: Primarijus dr Petar Borović govori o uticaju hrana na zdravlje

(Espreso.co.rs/Ordinacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.