SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BRIJANJU: Evo gde NIKAKO ne smete da držite brijač i kada je vreme da ga BACITE!
Njihov rok trajanja zapravo je individualan i zavisi od toga koliko se često brijete i koliko su vam dlake čvrste, Foto: Profimedia

KORISNO!

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BRIJANJU: Evo gde NIKAKO ne smete da držite brijač i kada je vreme da ga BACITE!

Iako na njima piše da su namenjeni za jednokratnu upotrebu, za one skuplje očekujemo da traju duže pa ih duže i koristimo

Objavljeno:

Ako se brijete, često koristite brijač duže nego što bi trebalo. Kao i većina žena. Iako na njima piše da su namenjeni za jednokratnu upotrebu, za one skuplje očekujemo da traju duže pa ih duže i koristimo.

Ipak, njihov rok trajanja zapravo je individualan i zavisi od toga koliko se često brijete i koliko su vam dlake čvrste. Većina dermatologa ipak predlaže da svoj brijač zamenite novom nakon pet do sedam depiliranja. Čak i ako se retko brijete, brijač bi trebalo zameniti najviše nakon mesec dana jer se na njima skupljaju bakterije.

Brijače držite na suvom mestu

Kupatilo je pogodno tlo za razvoj bakterija zbog svoje vlažnosti, pogotovo ako brijače ostavljate na kadi ili u tušu. Posebno je opasno ako nakupljene bakterije prenesete na područje bikini zone. Zato se ženama savetuje da brijače drže u ormariću u kupatilu ili na bilo kojem drugom suvom mestu.

"Na prvi znak rđe ili smanjenja oštrine, ili oštećenja kože, brijač bi trebalo baciti", objasnila je britanska dermatološkinja Vitni Bov za The Sun.

Muškarcima preporučuje da žilete promene svake dve nedelje ili čim primete da su oštrice postale tupe.

BONUS VIDEO: OVE NAMIRNICE obavezno jedite zimi! Pogledajte i zašto!

(Espreso.co.rs/Zdravakrava.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.