Kako vam koji znak POZAJMLJUJE PARE? Blizanci LAKO otvaraju novčanik, Strelčevi daju samo ako ste im SIMPATIČNI...
Neki znakovi će vam dati novac s lakoćom, drugi će se premišljati, Foto: Profimedia

KOME BISTE PRE TRAŽILI?

Kako vam koji znak POZAJMLJUJE PARE? Blizanci LAKO otvaraju novčanik, Strelčevi daju samo ako ste im SIMPATIČNI...

Kako ne biste bili u vrlo neprijatnoj situaciji da ne znate ni šta vas čeka, korisno je makar imati naznake šta sve može da vam se desi i na koga možete da računate a koga da odbacite u startu

Objavljeno: 11:14h

Situacija je (skoro svima) poznata: računi hitno treba da se plate, na to ode plata, a morate od nečega i da živite naredni mesec, međutim, para niotkuda. Najjednostavnije rešenje je da pozajmite od rodbine ili prijatelja. Ali, ne reaguju svi isto na vašu molbu – neki vam se odmah nađu, neki se uvrede…

Predstavnici 12 horoskopskih znakova imaju različite poglede na vaš problem.

Neki postavljaju pitanje oko same pozajmice, nekima je problem suma, nekima rok vraćanja, neki kategorički odbijaju da razgovaraju o tome. Kako ne biste bili u vrlo neprijatnoj situaciji da ne znate ni šta vas čeka, korisno je makar imati naznake šta sve može da vam se desi i na koga možete da računate a koga da odbacite u startu.

Otvoren novčanik

Ukoliko vam je novac hitno potreban „samo do sutra“, obratite se Ovnu. On će vam dati ono što ima, mada ne bi trebalo da se začudite ako otvori novčanik, konstatuje da je prazan i sa istovetnom molbom se i on obrati vama. On lako i daje i zajmi, ali i zaboravi da treba da vrati. Morate da ga podsetite, to ne radi namerno.

Vodolija će saosećati s vama i rado će vam ponuditi novac ako ga ima kod sebe
Vodolija će saosećati s vama i rado će vam ponuditi novac ako ga ima kod sebe foto: Pixabay

Bezbrižni Blizanci takođe će s lakoćom odmah otvoriti novčanik ne samo pred onima koje znaju, već i pred potpuno nepoznatima. Ali, kad sami ostanu bez para, u stanju su da usled rasejanosti vama pripišu i tuđe dugove. Morate da vodite računa o tome, najbolje da sve zapisujete pred njima.

Verovanja:

  • Ako dajete nekome novac u ponedeljak – imaćete velike rashode čitave nedelje.
  • Izbegavajte da zajmite pare utorkom – ceo život možete biti dužnik.
  • Uvek dajte novac desnom rukom, a uzimajte levom.
  • Bolje je zajmiti pare kad Mesec raste, a dug vraćati kad opada.
  • Po mogućstvu, novac vraćajte u manjim apoenima.
  • Uveče se ne treba dogovarati ni o čemu u vezi s novcem – loše se spava i posle toga boli glava.

Vaga je uvek raspoložena da pomogne, ali će vam se prvo (obavezno) požaliti kako ni ona nema para ili se sprema za neku kupovinu… tako da je pametno da joj tražite sasvim malo.

Vodolija će saosećati s vama i rado će vam ponuditi novac ako ga ima kod sebe. S njom ne biste smeli da se dogovarate oko termina kad da uzmete pare, uzmite ih odmah, jer već za nekoliko minuta njen novčanik može da bude i sasvim prazan.

Na KOLIKO možete da računate s Ovnom, Blizancima, Vagom i Vodolijom ? Samo na sumu koja ove znakove neće opteretiti.

Za plemenite ciljeve

Pred velikim ste problemom – nemate novca za lečenje, dečju školarinu ili neki drugi važan životni aspekt. Kad ste u takvoj situaciji, obratite se Biku. On u principu uopšte ne voli da daje drugima pare, jer je u duši veliki materijalista, ali kad se radi o zaista bitnim stvarima, bez reči će vam izaći u susret.

Rak zajmi novac samo najbližim prijateljima i rođacima. Onima koje poznaje površno naširoko će objasniti kako je i njemu teško. Međutim, ukoliko mu znate „žicu“ i uspete da ga naterate da saoseća s vama, može vam i dati koju paru.

Device više nego ijedan drugi znak ne mogu da podnesu lakomislene troškove. Ako doživite da od njih ikad dobijete pozajmicu, zaista ste u velikim problemima. Ponekad, za neki plemeniti cilj mogu da daju i poveću sumu, ali to svakako nisu pozajmice tipa „pomoći ću ti jer si sve pare spickao na provod i garderobu“.

Jarac može da pozajmi pare samo onima u čije poštenje ne pada ni senka sumnje. Pri tom to ne moraju da budu njemu drage osobe. Zato je vrlo uputno „zaraditi“ poverenje kod Jarca (on je u stanju i da vas doživotno kreditira) i, naravno – uvek vraćajte dug na vreme i u paru tačno.

Na KOLIKO možete da računate s Bikom, Rakom, Devicom i Jarcem? Daće vam samo ono što tražite, ni jednu jedinu paricu više. Možda i manje, ako pomisle da vam je to dovoljno.

Široka ruka

Za veću sumu novca koja vam je potrebna za neku veliku kupovinu obratite se Lavu. To je kreditor najšire ruke. Njemu zaista pričinjava zadovoljstvo kad može da pomogne, jer tako i sebe pokazuje u najboljem svetlu. Naravno, ako ste neozbiljni ili pokušate da ga prevarite, u stanju je da vam zatvori vrata i kod drugih. On nikada ne propušta priliku da pokaže koliko je bogat, moćan, važan…

Strelca baš i ne krasi dar za ekonomisanje, zato će vam dati koliko mu tražite samo ako ima i ako ste mu simpatični. Ukoliko je imućniji, ne postoji suma kojom možete da ga sablaznite – ostaće s istim izrazom lica za 20, 200 ili 2 miliona dinara, evra, dolara… svejedno koja je valuta u pitanju.

Ribe će vam s lakoćom pozajmiti novac i neće vas uslovljavati rokovima
Ribe će vam s lakoćom pozajmiti novac i neće vas uslovljavati rokovima foto: Profimedia

Škorpija takođe ostaje ravnodušna na sumu koju tražite, čak je u stanju i da se uzajmi kod drugih kako bi vama dala. Ali, na poštovanje roka je vrlo osetljiva. Ukoliko ne vraćate pare na vreme, neće vas opominjati, eventualno samo jednom, ali za nju više ne postojite i osvetiće vam se kad-tad što ste je obmanuli, makar i za sto godina (ako uspete da poživite toliko).

Delikatne i ne baš tako praktične Ribe otvaraju vam kredit u svojoj „banci“ bez postavljanja uslova i ugovaranja tačnih datuma i suma vraćanja. Ipak, nemojte biti od onih koji se koriste mekim karakterom ovog znaka.

Na KOLIKO možete da računate s Lavom, Strelcem, Škorpijom i Ribama? To zavisi samo od toga koliko tražite.

BONUS VIDEO: Evo šta se dešava u organizmu kada jedemo prebrzo

(Espreso.co.rs / Slovopres.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.