Kada ovo pročitate više nikada nećete staviti ALUMINIJUMSKU FOLIJU U RERNU!
Jedna od najopasnijih grešaka je postavljanje aluminijumske folije u rernu, Foto: Profimedia

BUDITE OPREZNI!

Kada ovo pročitate više nikada nećete staviti ALUMINIJUMSKU FOLIJU U RERNU!

Neke stvari prilikom korišćenja rerne radimo pogrešno, a mogu biti veoma opasne

Objavljeno: 17:23h

Bez obzira da li je koristite samo za nedjeljni ručak ili pak svaki dan, rerna je gotovo neizostavan kuhinjski aparat u svakom domu.

Ipak, neke stvari radimo pogrešno. Jedna od najčešćih grešaka, ali i najopasnijih, jeste ona s postavljanjem aluminijumske folije na dno ili strane rerne kako bi je zaštitili od prskanja, izlivanja masnoća i sl. Folija može uzrokovati refleksiju i uticati na dužinu pečenja namirnica, piše Mash. Može se i zalepiti za rernu i uzrokovati štetu koju ne pokriva garancija. Može uzrokovati i izbijanje požara i blokirati otvor ventilacije zbog čega je u praksi dolazilo i do trovanja Ugljen-monoksidom. Ma koliko vam se činilo neverovatno, neki zaista ne provere da li je sigurno pokrivati određene delove rerne aluminijskom folijom. Nemojte to raditi, rernu nakon korišćenja operite i nećete se boriti sa zagorelim i masnim mrljama sledeći put kad je budete koristili.

Ovo su ostale greške koje često prave oni koji koriste rernu kada pripremaju namirnice i dezerte:

Ne zagrevajte rernu

Ako namestite najveću temperaturu na rerni ona će se zagrejati već za tri, četiri minuta. Nakon toga je namestite na željenu temperaturu.

Kolači gore, pica dole

Picu ili povrće pecite na dnu rerne
Picu ili povrće pecite na dnu rerne foto: Profimedia

Čak i kada se zagrejala, pazite gde stavljate određeno jelo. Na primer, kolače pecite bliže vrhu rerne i jela koja želite da zapečete, a picu ili povrće pecite na dnu rerne.

Ignorišete uputstva proizvođača

Često mislimo da ne treba da čitamo uputstva za upotrebu jer "nema tu ništa novo" što već ne znamo. Dobra odluka je pročitati uputstva i znati gde rerna najviše greje, za koliko se zagreva, dodatne opcije... BONUS VIDEO: OVE NAMIRNICE obavezno jedite zimi! Pogledajte i zašto!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.