ULEPŠAJTE VASKRŠNJU TRPEZU OVOM POSLASTICOM: Čokoladnim jajima teško je odoleti! (VIDEO)
Priprema za čokoladna jaja, Foto: Printscreen Youtube

Slatke Vaskršnje ideje

ULEPŠAJTE VASKRŠNJU TRPEZU OVOM POSLASTICOM: Čokoladnim jajima teško je odoleti! (VIDEO)

Dekorativna uskršnja poslastica, svako ko ih proba biće očaran i ukusom i izgledom

Objavljeno:

Uskrs je najveći hrišćanski praznik, a posebno mu se raduju deca. Ono čemu se mališani takođe veoma raduju su razni slatkiši. Zbog toga će ih posebno obradovati čokoladna jaja, koja se spremaju brzo i lako, a veoma su ukusna!

Sastojci:

– 100 grama kakao putera – 90 grama kakaa u prahu – cimet – 4 velike kašike meda – orašasti plodovi – suvo grožđe – pola mahune vanile – malo soli

Kako da napravite kalup:

Za pravljenje čokoladnih jaja treba vam kalup. Ako ga nemate, možete ga napraviti, plastično jaje isecite po dužini na pola, operite i imaćete kalup.

Priprema:

U većem loncu zagrejte vodu do vrenja, pa u njega stavite manji lonac, vodeći računa da dnom ne dodiruje kipuću vodu. U manjem loncu rastopite kakao puter, dodajte kakao, med, cimet i vanilu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pripremite kalupe za čokoladna jaja. Kada ih napunite dobićete ravnu površinu koju ćete moći da ukrasite laticama, orašastim plodovima, susamom. Od vaših ideja zavisiće kako će jaja na kraju izgledati. Dekorisana jaja stavite u frižider da se stegnu.

Pogledajte video:

BONUS VIDEO: UBRALA JE TRAVČICE I JAJA STAVILA U LUKOVINU: Recept naših baka za farbanje jaja NAJBOLJA je i NAJZDRAVIJA tehnika! A nije ni teško!

(Espreso.co.rs/Cdm.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.