5 NAJBITNIJIH JUTARNJIH NAVIKA: Ovo rade sve USPEŠNE ŽENE!
Po jutru se dan poznaje, Foto: Pixabay

SAVETI ZLATA VREDNI

5 NAJBITNIJIH JUTARNJIH NAVIKA: Ovo rade sve USPEŠNE ŽENE!

Navike zbog koji će vam radni dan biti lepši i lakši

Objavljeno:

Neke jutarnje navike pomoći će ti da se bolje organizuješ, imaš više energije i odvažno kreneš u dan - evo nekih koje su otkrile uspešne žene.

1. Ustaju na vreme

Kad zazvoni alarm, pred sobom imaš više izbora, a ono što odlučiš da uradiš, uticaće na ostatak tvog dana. Ako ugasiš alarm i ostaneš „još samo deset minuta“, propuštaš važnu priliku da treniraš svoju snagu volje. Uspešni ljudi ustaju kad im zazvoni alarm jer znaju šta ih u suprotnom čeka. Pokušaj da držiš alarm što dalje od kreveta tako da moraš da ustaneš kako bi ga ugasila. Teže ćeš se vratiti u krevet.

Kad zazvoni alarm, pred sobom imaš više izbora, a ono što odlučiš da uradiš, uticaće na ostatak tvog dana
Kad zazvoni alarm, pred sobom imaš više izbora, a ono što odlučiš da uradiš, uticaće na ostatak tvog dana foto: Profimedia

2. Ne proveravaju mejlove i poruke

Uzimanje mobilnog telefona u ruke čim otvoriš oči je grozna navika. Kad odmah po buđenju proveravamo mejlove ili čitamo poruke, prebacujemo svoje misli u petu brzinu, a to znači da nismo sebi priuštili potrebno mirno vreme koje našem mozgu treba kako bi učinkovito započeo dan. Zato, ako želiš da tvoj mozak bude ostatak dana u top-formi, barem prvih sat vremena nakon buđenja zaboravi na svoje gadžete.

Uzimanje mobilnog telefona u ruke čim otvoriš oči je grozna navika
Uzimanje mobilnog telefona u ruke čim otvoriš oči je grozna navika foto: Profimedia

3. Imaju dobru bjuti rutinu

Kako bi ti dan započeo kako treba, važno je od samog početka dobro se osećati u svojoj koži. Svaka žena zna koliko je negovana i lepa koža istinski važna, a o tome zašto lepota dolazi iznutra ne moramo ti više ni govoriti. Sve uspešne žene, koje vode užurbane živote i stalno su u trci s vremenom, znaju koliko je važno pronaći dobar proizvod koji će kožu učiniti sjajnom i mladolikom - u sekundama! Zavisno od toga koji je tvoj tip kože, u moru različitih proizvoda, odaberi sredstvo za čišćenje lica, ali i kremu koja će biti odlična podloga za šminku koju ćeš nositi tokom celog dana (ukoliko se šminkaš za posao, šklu, fakultet...)

Svaka žena zna koliko je negovana i lepa koža istinski važna
Svaka žena zna koliko je negovana i lepa koža istinski važna foto: Profimedia

4. Jedu pametno

Počinješ dan tostom i kafom? Ili, još gore, zašećerenim žitaricama? Iako se ovo čini kao praktično rešenje za užurbano jutro, ovaj doručak ti neće dati dovoljno energije koja ti je potrebna za dan. I šećer i kafa će ti, doduše, dati brzinsku injekciju energije, ali će i prouzrokovati da se već sredinom dana osećaš – isceđeno. Ujutro ti treba nešto što će polako otpuštati energiju, nešto bogato vlaknima i po mogućnosti, proteinima. Činija ovsene kaše s malo svežeg voća i orašastih plodova je verovatno najčešći doručak uspešnih žena.

 Činija ovsene kaše s malo svežeg voća i orašastih plodova je verovatno najčešći doručak uspešnih žena
Činija ovsene kaše s malo svežeg voća i orašastih plodova je verovatno najčešći doručak uspešnih žena foto: Profimedia

5. Imaju dnevni plan

Pitaj bilo koju uspešnu osobu da li ima spisak dnevnih prioriteta i verovatno će ti odgovoriti da bez njega ne funkcioniše. Spisak im pomaže da ostanu fokusirani na obavljanje onoga što im je najvažnije. Jednostavno napiši najvažnije obveze tog dana na papiriću (bolje nego na telefonu) i nosi sa sobom.

BONUS VIDEO: ESPRESO HELIJUM: Nevena Božović na helijumu je nešto najsmešnije što ćete danas čuti!

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.