ŽENSKA SREĆA: Magična biljka koja je pravi spas za žene
Spatifilium, Foto: Printscreen / Infopult24

narodno verovanje

ŽENSKA SREĆA: Magična biljka koja je pravi spas za žene

Ova kućna biljka krije zanimljivu legendu

Objavljeno: 17.03.2018. 19:59h

Za jednu kućnu biljku vezana je veoma zanimljiva priča.

U pitanju je spatifilum, a veruje se da ova biljka donosi sreću njezinoj vlasnici.

Veruje se da ako neudatoj devojci poklonite spatifilum, ona će u najskorijem vremenu srediti svoj život. Ako je poklonite udatoj dami u porodici će se pojaviti dete.

U stvari, sve sobne biljke simboliziuju nešto određeno neke sreću u braku, druge novac, treće zdravlje, uspeh i tako dalje. Ali zašto se baš spatifilum smatra ženskim pokroviteljem?

Od davnina su žene počele primećivati da je postojanje ove lepe biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Devojke su tako pronalazile svog izabranika.

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale zatrudneti, i s pojavom ove biljke one su, napokon, razveseljene vešću o dugoočekivanom radosnom događaju.

Puno kasnije, ova biljka, i verovanja povezana s njom, postala su naširoko poznata.


Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje sretnim prijateljicama izdanke Spatifiluma da bi i one, također, doživele magičnu moć ove biljke. Danas je “ženska sreća” jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za lepši pol.

Uprkos činjenici da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može utiecati na privatni život svoje vlasnice o čemu svedoče mnoge objave na forumima gde žene dele priče o "ženskoj sreći" i u pravom, i prenesenom smislu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Infopult24.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media