BILA JE MORBIDNO GOJAZNA, pa smršala do SAVRŠENSTVA: Vređali su je i pretili smrću ZBOG SAMO JEDNE STVARI sve dok se opet nije ugojila! (FOTO)
Naterali se u je da se opet uništi, Foto: Printcsreen/Instagram

ma daj!

BILA JE MORBIDNO GOJAZNA, pa smršala do SAVRŠENSTVA: Vređali su je i pretili smrću ZBOG SAMO JEDNE STVARI sve dok se opet nije ugojila! (FOTO)

- Da, opet sam dobila višak kilograma. Ali dobila sam i ljubav prema sebi, slobodu, ljubav prema ukusnoj hrani, mnogo sna i uživanje u životu - poručuje ona

Objavljeno: 21:40h

Stefani Sibruk je na svom Instagram profilu zabeležila svaki trenutak svoje fantastične transformacije iz morbidno gojazne devojke u mladu ženu sa zdravim telom.

Izgubila je čak 70 kilograma, i, potpuno prirodno, to je ostavilo i veliki višak kože.

Slikala se zato a na stomaku je ispisala sve uvrede koje su joj redovno govorili - recimo, da joj stomak izgleda kao "prednja zadnjica". Svi su je, kaže, štipali za stomak, govorili joj da "nikad neće biti dovoljno dobra", a neretko se dešavalo da mladić koji joj se udvara, kada dođe do seksa, bukvalno pobegne od nje.

Zbog toga se odlučila na zatezanje kože stomaka. Zbog tog poteza je na početku imala punu podršku, kako porodice i prijatelja, tako i internet zajednice. A onda je usledila nova tura ponižavanja.

- U početku sam pokušavala da ne obraćam pažnju, ali postajalo je sve gore i češće. Dobijala sam čak i pretnje smrću, a redovno su mi pisali da bi trebalo da se ubijem jer sam patetična. Svi su mi govorili da sam lažov i prevarant, a samo sam pokušavala da budem voljena i prihvaćena - kaže ona za časopis "People".

Uskoro je ponovo pala u depresiju i kilogrami su opet počeli da se gomilaju.

Sure. She gained weight. She also gained: Self love. Freedom. A love of delicious foods. An open mind. Sleep. A sense of self worth. Enjoyment in life. Peace with her body. Room in her mind for more important things. The time to relax. The knowledge of what and who she needs in her life. A sense of humor. HAPPINESS. (She also gained a clean mirror! ?) ? Gaining doesn’t seem like such a bad thing after all! Remember: the fat on our bodies doesn’t define who we are! What matters is what WE get out of life and what we leave behind for others. Enjoy those fries, sleep in when you need to or if you miss a workout don’t stress... there is always tomorrow! I choose to live with moderation and not deprivation. I will never forget being out a bar with my best friends and everyone was drinking except me. Which is fine but I said no to the drink because of the calories and I had goals. You know what I remember from that night 5 years ago? That I said no to a drink because of the calories. I didn’t remember the fun we had. I don’t remember the games of pool we probably played. Or how many times we laughed. I was even sober. No. I remember feeling guilty for wanting to indulge. I remember feeling scared of becoming fat again. I remember feeling insecure that I was still “the fat girl” at the bar. Shitty, right? Now, I chose to LIVE in the moment and not think about the trivial things. Think I’m fat? Ok, cool. Think I’ve failed? No prob. Think I should stfu? No gonna happen. And also not my prob. I’m too busy having fun, eating food, working out because I like to and not because I “have” to and living life to the fullest. Other people’s opinions about us shouldn’t effect us they way they do. (Easier said than done, I know). At the end of the day their words do to us what we allow them to. I will no longer allowed them to hurt me. But this is YOUR life. So do with it whatever you want!!! I wanted to eat the French fries... so I did. And OMG they’re good! ? Love you all! . . . . . . #mentalhealth #fatdoesntdefineyou #behappy #weightloss #weightgain #selfworth #happiness #mmmfrenchfries #fitfam #fitspo #igainedalotmorethanjustweight

A post shared by Stephanie Cano (@seabrook715) on

- Zbog svega toga padala sam u depresiju, a nisam smela da nikome priznam da mi se kilogrami opet lepe, jer sam imala osećaj dužnosti prema svim tim ljudima koji su mene navodili kao svoju inspiraciju. Nisam želela da ih razočaram - kaže Stefani.

Zbog toga je, kaže, zaista postala ono za šta su je optužili - varalica, jer počela je da fotošopira svoje slike kako se višak ne bi video. To je, naravno, izazvalo još veće probleme, zbog kojih je na kraju završila kod psihologa.

Kroz šest meseci ponovo se vratila na Instagram i sada je, kaže, u potpunom miru sa svojim telom.

- Da, opet sam dobila višak kilograma. Ali dobila sam i ljubav prema sebi, slobodu, ljubav prema ukusnoj hrani, mnogo sna i uživanje u životu. Dobila sam sreću. Gojenje deluje kao nešto strašno loše, ali morate da znate da količina masti na našem telu ne definiše našu ličnost. Mi smo mnogo više od onog što pokazuje vaga. Uživajte u tom pomfritu i ne padajte u očaj što danas niste otišli u teretanu. Sutra je novi dan. Živite umereno, ne odričite se bilo čega - poručuje ona.

Bonus video:

ZEC, A SPAVA KAO MEDVED! Pogledajte koliko dugo ga ukućani bude, a EVO ŠTA MU JE SLABA TAČKA

(Espreso.co.rs / Žena Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.