Moj mali VRŠNJAK uništio mi je život! Potresna ispovest muškarca sa malim m
Mali penis mu je uništio život, Foto: Pixabay

ISPOVEST

Moj mali VRŠNJAK uništio mi je život! Potresna ispovest muškarca sa malim m

Moj ljubavni život bio je niz odbijanja koja su se temeljila na mom manjku samopouzdanja zbog fizičkih atributa

Objavljeno:

Odgovor na pitanje da li je veličina bitna na svojoj koži je iskusio jedan čitatelj Gardijana koji se u pismu kolumnistkinji Analisi Barbijeri požalio da mu je njegov mali penis uništio život. Ovo je njegova priča:

- Moj ljubavni život bio je niz odbijanja koja su se temeljila na mom manjku samopouzdanja zbog fizičkih atributa (visok, razumno privlačan, bistar, duhovit, brižan, ali s malim penisom). Bio je to udarac za ego, smejali su mi se zbog toga. Izbegavao sam letovanja, svlačionice, čak sam bežao s faksa kako bi izbegao poniženja.

Kada sam se preselio u glavni grad, dogodilo se čudo. Dve žene s kojima sam se sprijateljio odlučile su da prenoće kod mene preko vikenda, na različite dane. Ko sam ja da im kažem ne? Bile su divne i osećao sam se sigurnim. Ono što me žačudilo, jeste što su želele da nastave s tim. Bilo mi je to najlepše vreme, ali nakon četiri godine ljubavnog trougla sve se raspalo. Lagao sam, varao i štetio svima oko sebe sve dok nisam potpuno izgubio samopoštovanje, prijatelje i posao. Više nisam bio ista osoba.

Vratio sam se jednoj od te dve žene, ali stvari više nisu bile iste. I sada sam ovde, 30 godina kasnije s nizom nezanimljivih poslova, u nesrećnom braku, u penziji, lošeg zdravlja i s jedinim pozitivnim uspomenama pre 35 godina. Sada sam u 60-ima i dosađujem se do bola. Pokušao sam da se priključim

klubovima i volontiram, ali to mi ne daje ono što mi treba (kada bih samo i sam znao što bi to bilo). Svake se noći molim da se ujutro ne probudim jer nemam hrabrosti da sev okončam. Šta da radim? - piše u pismu.

Gardijanova kolumnistkinja Analisa Barbijeri poručila mu je u svom odgovoru da umesto da za sve što mu je u životu bilo loše krivi veličinu svog penisa, otkrije u čemu leže pravi problemi.

'Ismejavanje nečega kao što je veličina genitalija sigurno je traumatizirajuće. Ipak, pitam se o tačnosti vašeg opisa veličine. Nakon svega, četiri godine su se dve žene borile za vas. U pismu ste napisali da ste se tada osećali sigurno, što znači da se inače u životu niste tako osećali? Ako je tako, možda morate otkriti odakle dolaze takvi osećaji?', napisala mu je Barbieri koja je u vezi njegovog slučaja zatražila i savet psihoanalitičarke Suzan Godsil.

Celog života imao je manjak samopouzdanja
Celog života imao je manjak samopouzdanja foto: Profimedia

Rekla je da je psihoanalitičarku iznenadilo što su njegova 'najbolja sećanja' vezana za nešto uzbudljivo, ali prazno, a ne za nešto što se gradilo i što ima neku vrednost. 'Ponekad najobičnije stvari pružaju najbogatije uspomene. Kod vas toga nema, ili je uzbuđenje ili katastrofa', komentarisala je psihoanalitičarka i postavila mogućnost čitateljevog preseljenja iz grada u mesto u kojem bi za njega bilo više života i ljudi.

'Penzija je izazovan deo života koji uključuje vaš pogled na protekli život. Ipak, da li je trenutna depresija i osećaj da ste ostarili zaista nastala zbog vaših osećaja o vlastitim genitalijama? Pitam se krivite li svoj penis za sve što vam se loše dogodilo u životu? Izgradili ste 30-godišnje partnerstvo sa ženom, zar u tome nema ničega dobroga? Šta ona misli? Je li fer prema bilo kome od vas da ne razgovarate o svojoj vezi? Razgovarajte s nekim, bilo stručnim ili s nekim u koga imate poverenja, pokušajte sagledati svoju prošlost i shvatiti je. Kažete da ne znate da želite, ali čini se da znate šta ne želite. Razmislite o preseljenju ako je moguće, negde gde je življe. Biti u 60-ima nije velika starost i nemojte se opterećivati gledanjem predaleko u budućnost', savetovala mu je Gardijanova kolumnistkinja. BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Anđela Veštica

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.