DA LI JE MONSTRUOZNO DA JEDNA MAJKA PRISTANE NA OVO? Zaprosio me je IAKO imam dete iz prvog braka, ali uz JEDAN USLOV!
Samo jedan uslov!, Foto: Pixabay

auh... okrutno

DA LI JE MONSTRUOZNO DA JEDNA MAJKA PRISTANE NA OVO? Zaprosio me je IAKO imam dete iz prvog braka, ali uz JEDAN USLOV!

Svesna sam toga da mnogi muškarci ne žele ženine "terete" iz prošlih veza, ali me muči to što...

Objavljeno:

Deca iz prethodnog braka ili veze i novi partner - to je uvek pipava tema. Ali teško da bi ijednom roditelju na svetu palo na pamet da taj "problem" reši na ovaj monstruozni način.

Imam 30 godina, razvedena sam i iz tog braka imam sina. Starateljstvo nad njim delim sa bivšim mužem. Moj dečko, koji je takođe razveden, ima ćerku nad kojom puno starateljstvo ima njegova bivša žena. Ja se sa svojim sinom viđam svakog drugog vikenda, a moj dečko svoju ćerku ne viđa nikada. On me je već zaprosio, ali mi je mesec dana nakon veridbe rekao da želi da se odreknem viđanja sina. Rekla sam mu da moji roditelji žele da provode vreme sa svojim unukom, a to mogu samo ako ja imam pravo deljenog starateljstva.

Dečko, s druge strane, kaže da želi da ode u drugu državu da radi par meseci i smatra da bi bilo idealno da ja to vreme iskoristim i razmislim da li ću se odreći starateljstva nad svojim sinom. Razmišljala sam i ranije o odricanju od starateljstva nakon venčanja, ali kako da to objasnim svojim roditeljima? Majka mi boluje od depresije, otac od kancera. Ne želim da im oduzmem i unuka, to bi im slomilo srce. Dečko mi je, kada smo tek počeli da se zabavljamo, rekao da ne može da prihvati mog sina.

Svesna sam toga da mnogi muškarci ne žele ženine "terete" iz prošlih veza, ali me muči to što moj muž želi da se odreknem starateljstva odmah, a ja sam to planirala za kasnije. Ne mogu da podnesem pomisao da na taj način slomim srce svojim roditeljima, a žao mi je i jer me sin mnogo voli. Šta da radim? - tako glasi bizarno pitanje anonimne žene upućeno dr Vendi, psihologu koja na svom sajtu pomaže ljudima u sličnim životnim nedoumicama.

A ovako glasi i odgovor.

- Ma nemoj da pričaš da imaš "majčinski osećaj krivice"? Spremna si da se odrekneš i to malo vremena koje možeš da provedeš sa detetom zbog monstruma od čoveka koji se odrekao svog deteta pa isto očekuje i od tebe? Sram te bilo! Jesi li toliko očajna i usamljena i željna muškarca da si spremna da za to trampiš i rođeno dete? Očigledno jesi?

Molim te, preklinjem te, kreni na terapiju i raščivijaj šta to nije u redu sa tvojom psihom kada si u stanju da uopšte razmatraš taj scenario. I jedini razlog zbog koga bi "možda" razmislila da zadržiš starateljstvo su tvoji stari, bolesni roditelji? Šta da ti kažem, stvarno potraži pomoć - glasi oštar odgovor ovog psihologa.

Bonus video:

SLEDIĆETE SE: Lukaviju zmiju niste videli! Teško onom ko joj se nađe u blizini

(Espresor.s / dearwendy.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.