8 neobičnih jela koja su zaludela INSTAGRAM: Razmislite dobro pre nego što ih probate, NISU NI PRIBLIŽNO UKUSNA kao što izgledaju! (FOTO)
Jela koja su zaludela Instagram, nisu ukusna kao što izgledaju, Foto: Printscreen/Instagram

"FOTOGENIČNA" HRANA

8 neobičnih jela koja su zaludela INSTAGRAM: Razmislite dobro pre nego što ih probate, NISU NI PRIBLIŽNO UKUSNA kao što izgledaju! (FOTO)

Ukus će vas razočarati

Objavljeno:

Instagram hrana od koje nam cure bale na sam pogled obično je jednako ukusna kao što izgleda, ali gastro blogeri i svi oni željni kojeg lajka više često se dosete ne baš tako ukusnih recepata koji bi izgledom prevarili i najiskusnija nepca. Ova trendi jela zaludela su Instagram, ali istina je da nisu ni približno ukusna kao što izgledaju.

1. Avokado burger

A post shared by Food Steez (@foodsteez) on

Avokado burgeri pojavili su se na gastro sceni pre nekoliko godina, a na Instagramu su postali toliko popularni da se pod heštegom #avocadoburger krije gotovo 16.000 fotografija i video zapisa. Iako izgleda fotogenično i slasno, i zdravije je od klasičnog peciva, avokado burger nije ni približno ukusan kao klasični burger, a još veći problem predstavlja to što ga je teško jesti, iz razloga što je oguljeni avokado gladak i klizi iz ruku.

2. Obojena peciva

Šarena peciva izazvala su ovacije gastro ljubitelja i Instagram blogera kada su se prvi put pojavila na društvenim mrežama pre nekoliko godina. Čak 40.000 deljenja zabeležno je na Instagramu, ali uprkos lepo prezentovanoj hrani na tanjiru i kombinaciji boja koja vas mami da uzmete griz, obojena peciva nisu ukusna. Umetne boje za hranu koje se dodaju u testo isušuju pecivo pa neretko imaju ukus kao da grizete karton.

3. Kolač kišna kap

Ovaj je kolač postao popularan pre otprilike godinu i po dana u Njujorku, a reč je o kolaču nalik na kišnu kap po kojoj je i dobio ime. Napravljen je od mineralne vode i agara, stvari koja liči na želatin, zbog čega, pretpostavljate, nema ni mirisa ni ukusa. Iako je na Instagramu skupio 19.000 deljenja i postavio pravi hit, činjenica da ovaj kolač izgleda zanimljivo zapravo je čisti gubitak vremena, a rezultat je razočaravajući.

4. Jaja u oblaku

Jaja u oblaku ili oblak jaja, takođe su svojevremeno zavladala društvenim mrežama, ali je činjenica da nisu ukusna kao i jaje na oko, kajgana ili poširano jaje. Na Instagramu su dostigla više od 11.000 deljenja, a pripremaju se na način da se belance umuti u sneg i kašikom prebaci na pleh obložen papirom za pečenje tako da se oformi oblak, pa se u sredinu doda žumance i tako zapeče.

5. Pica od karfiola

Pica od karfiola izazvala je opštu pomamu na društvenim mrežama, pogotovo među ljubiteljima zdrave hrane. Umesto klasičnog testa podlogu 'pice' čini izmrvljeni karfiol, parmezan i jaje koji se zapeku u rerni i potom dodaju sastojci po želji. Više od 63.000 ljudi podelilo je svoju fotografiju pice od karfiola na Instagramu, a iako nije toliko lošeg ukusa, istina je da ona ni približno nema ukus kao prava pica.

6. Jorkširska tortilja s pudingom

A post shared by Hannah Patience (@hpatience88) on

Iako se ova poslastica zove "jorkširski puding wrap", ona zapravo nema nikakve veze s pudingom. Reč je o pohovanom testu zamotanom u tortilju, a sadrži uglavnom pečenu piletinu i povrće s nadevom sa strane. Ovaj se recept proširio društvenim mrežama prošle godine, kada je zabeleženo 2.500 objava na Instagramu, ali brojni gurmani tvrde kako je jelo masno, čudno i teško za jesti.

7. Smuti činija

A post shared by mary✨ (@upbeetandkaleingit) on

Smuti činije oličenje su trendi hrane na Instagramu. Osim što ih redovno objavljuju uticajne modne i gastro blogerke, ovo je jelo na Instagramu podeljeno više od milion i trista hiljada puta, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti. Iako se ovo jelo (ukrašeno do savršenstva) činilo kao nešto što morate uvrstiti u svoju dnevnu rutinu, verujte nam na reč, ne bi trebalo. Istina je da je smuti jako neobično jesti iz činije kašičicom, kad znamo da se pije iz čaše. Smuti činija nema baš nikakvog smisla, osim što se neko setio kako da ovaj napitak učini fotogeničnim i prikupi što više lajkova.

8. Jednorog tost

Jednorog hrana podrazumeva svu hranu koja je obojena ili prezentovana tako da izgledom obuhvata duginu paletu boja, većinom pastelnih nijansi, pa je ukrašena raznoraznim oblicima izrezanog voća, marcipana ili pak šarenih jestivih mrvica za kolače. Jednorog tost je, dakle, šareni tost s raznobojnim namazima i ukrasima koji izgleda kao da je ispao iz najlepše bajke, ali je samo još jedan razočaravajući pokušaj jela koji služi za skupljanje lajkova na Instagramu. Naravno, umetne boje možete zameniti prirodnim bojama u pripremi namaza, a ukusne sastojke koje bi obično stavili na hleb možete izrezati u simpatične oblike, pa će izgled i ukus biti podjednako dobri.

BONUS VIDEO: ESPRESO u vožnji patkomobilom

(Espreso.co.rs/Tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.