Potrošila sam 16.000 dolara na operacije kako bih SMRŠALA: Mislila sam da ću konačno biti srećna, ali mi se život pretvorio u PAKAO!
Mislila je da će biti srećna kada smrša, ali su problemi tek tada počeli, Foto: Profimedia/Ilustracija

ISPOVEST

Potrošila sam 16.000 dolara na operacije kako bih SMRŠALA: Mislila sam da ću konačno biti srećna, ali mi se život pretvorio u PAKAO!

Lea je išla na operaciju u Meksiko

Objavljeno: 14:54h

Kada je nakon brojnih neuspešnih dijeta i režima vežbanja izgubila suvišne kilograme pomoću operacije kojom su joj uklonili 80% želuca, Lea Kini je mislila da je riešila sve svoje životne probleme, ali oni su tek počeli.

Operacija

Kako zdravstveno osiguranje nije htelo da pokrije operaciju smanjivanja želuca zbog njenog poremećaja u ishrani koji je imala u prošlosti, odlučila je da je plati sama i to 10 000 dolara. Otišla je u Meksiko kako bi je operisali, a pre samog zahvata morala je biti na "tečnoj dijeti".

Lea to opisuje kao bolan i težak proces, ali je bila zadovoljna što je konačno nešto preduzela u vezi svog problema i mislila je kako će joj to rešiti svu mentalnu i fizičku bol.

Posledice

Ubrzo nakon operacije počela je da proživljava jake bolove, koji su trajali dve nedelje. Iako je nakon nekog vremena mogla da se vrati uobičajenom životu, Lea kaže da je to bio spor proces.

Smela je da jede samo male količine hrane, do 1000 kalorija dnevno. To je uzrokovalo vrtoglavicu i osećaj slabosti, ali je mislila da to tako treba da bude nakon ovakve operacije.

Smela je da jede samo male količine hrane, do 1000 kalorija dnevno
Smela je da jede samo male količine hrane, do 1000 kalorija dnevno foto: Shutterstock

Godinu dana posle toga izgubila je oko 50 kilograma, i nastavila je da ih gubi. Sledeće godine je već išla na novu operaciju uklanjanja suvišne kože s nadlaktica od izgubljenih kilograma, što je platila dodatnih 6000 dolara.

'Navukla' se na hvalospeve koje su joj drugi upućivali, a neki su je čak prozvali "herojem".

Pad

Odjednom je sve krenulo nizbrdo. Kilogrami su počeli da se vraćaju, doduše ne kao pre, ali dovoljno da se primeti. Komplimenate više nije dobijala kao ranije, a to joj je uticalo i na smanjenje samopouzdanja.

Njen poremećaj u ishrani se u suštini nikada nije do kraja 'povukao' i vratio se u punoj snazi.

Trebalo je da se fizički oseća bolje, ali nije ni do toga došlo. Mentalno, duhovno i emotivno je propala. Shvatila je da je operacija umesto uspeha, u stvari bila totalni promašaj.

Holesterol, krvni pritisak i masnoće u krvi su joj ostale iste, iako je postala opsednuta brojenjem kalorija, a što je najgore, nije se naučila voleti.

Ponovni uspon

Lea opisuje kako se konačno vratila na pravi put time što su je inspirisale brojne poznate žene koje su volele svoje telo i promovisale ga, kakvo god ono bilo. Prihvatila je svoje telo i naučila da se ljubav prema sebi ne meri vagom.

Naučila je kako samu sebe da izleči od godina samokažnjavanja prejedanjem i shvatila da može biti srećna u vlastitoj koži bez obzira na veličinu i oblik svoga tela.

Kaže kako je zažalila što je otišla na operaciju, a najviše joj je žao u onim trenucima kad se pogleda u ogledalo i seti se da je nekada mrzela telo koje vidi pred sobom.

BONUS VIDEO: Espreso na trčanju sa addidas Runnersima

(Esprreso.rs/Zdravakrava.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.