Ušuškani u ZONI KOMFORA, imate MINIMALNE šanse za USPEH: Evo zašto bi još danas trebalo da KRENETE OD NULE! (GIF)
Izađite iz zone komfora i čuda će početi da se dešavaju, Foto: Profimedia

SREĆA PRATI HRABRE

Ušuškani u ZONI KOMFORA, imate MINIMALNE šanse za USPEH: Evo zašto bi još danas trebalo da KRENETE OD NULE! (GIF)

Svakodnevne rutine daju nam osećaj sigurnosti i stabilnosti, ali nas ujedno istovremeno uljuljaju u određeni stadijum konstantnog ponavljanja

Objavljeno:

Biti rob svojih navika najjednostavnija je stvar koju svi lako usvajamo.

Svakodnevne rutine daju nam osećaj sigurnosti i stabilnosti, ali nas ujedno istovremeno uljuljaju u određeni stadijum konstantnog ponavljanja.

Zona komfora najbolje bi se opisala kao svesno stanje uma u kojem sve svoje aktivnosti ubacujemo u jednu rutinu kako bi što manje bili izloženi stresu i onom večnom strahu od neuspeha. A upravo je taj potencijalni neuspeh glavni izvor straha koji se javlja pri samoj pomisli da se trgnemo i izađemo iz svakodnevice.

Ali, sreća prati hrabre, zar ne? Izlazak iz naše zone komfora ne mora biti opasan i rizičan samo zato što ne možemo predvideti šta nam donosi. Sve je samo stvar navike, ne čarobnog štita koji nas brani od svih nedaća spoljnog sveta.

Bez obzira da li želite da izađete iz svoje rutine na privatnom ili poslovnom planu, to je proces koji iziskuje puno strpljenja i svojevrsno žrtvovanje, ali i sami ste svesni da do promena ne dolazi preko noći. Ali činjenica je da, kada se napokon trgnete, dobijate više nego što ste mogli dok ste bili zarobljeni u svojoj rutini.

Postaćete produktivniji, s obzirom na to da nas rutina kuća-posao-kuća dovodi do manjka ambicija, želje za novim učenjima i usavršavanjima na poslu i izvan njega. Svaki dan provedete minimalno osam sati radeći, a zatim se ”izvlačite” kako ste iscrpljeni od posla i samo se želite da odmorite.

Nemojte, pobedite svoja imaginarna ograničenja koja ste si postavili. Izađite napolje, otputujte za vikend, napravite bilo kakav tip odmaka od klasične rute s posla kući. Tako ćete dodatno proširiti svoje vidike, upoznati nove ljude, saznati neke nove stvari i odmah se osećati pozitivnije i ispunjenije.

Sama svrha izlaska iz zone komfora nije da se menjate iz temelja, već da se postepeno prepuštate spontanijim odlukama i koracima. Najlakše je ići linijom manjeg otpora i biti rob navika, ali ako želite da napredujete na poslovnom i emocionalnom planu, morate se osloboditi straha i jednostavno – krenuti od nule.

BONUS VIDEO: Espreso u poseti brdu Hisar u Prokuplju

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.