ALA JE ROZEEEE! Ma da se razvališ jedući je, ali samo ako si  u TOKIJU! (FOTO) (VIDEO)
Rubin roze čokolada, Foto: profimedia

najbolja za milenijalce

ALA JE ROZEEEE! Ma da se razvališ jedući je, ali samo ako si u TOKIJU! (FOTO) (VIDEO)

U ovu čokoladu se ne dodaju veštačke boje i arome, a izgleda tako glamurozno zbog specifičnog tek otrivenog zrna kakaoa

Objavljeno:

Kao što svi ljubitelji čokolade znaju, ona dolazi u tri osnovne varijante, crna, mlečna i bela. Otako je pre 80 godina napravljena bela čokolada, ovaj trio je bio netaknut, sve do trenutka kada je švajcarska kompanija ‚‚Barry Callebaut" napravila prirodno rubin roze čokoladu. Neobična boja čokolade potiče od specifičnog zrna rubinskog kakaoa ‚‚Ruby cocoa" čije se seme može pronaći na Ekvadoru, u Brazilu i na obali slonovače.

Ovo zrno ima intenzivan ukus i karakterističniu boju, pa se roze čokolada pravi na prirodan način, odnosno u čokoladu se ne dodaju veštačke boje i arome.

Istraživači u kompaniji ‚‚Barry Callebaut" i na ‚‚Jacobs" Univerzitetu u Nemačkoj su proveli godine usavršavajući tehniku za proizvodnju ove čokolade. Vrsta rubinskog kakaoa je retka, unikatna i daje slatkoću jagodičastog voća čokoladi.

Rubin roze čokolada
Rubin roze čokoladafoto: profimedia

Umesto slatkog, mlečnog i glatkog ukusa roze čokolada ima slatkoću jagoda i deluje mnogo finije u ustima. Osim ovog novog i uzbudljivog ukusa, proizvođači se nadaju da će otkriti još novih vrsta čokolade.

Inače, do sada je ova nova vrsta čokolade samo predstavljana, a od prošle nedelje ljudi imaju priliku i da je stvarno probaju i to u ‚‚KitKat" čokoladici. Ova čokoladica je prelivena roze čokoladom i košta od 16 do 21 dolar, zavisno od pakovanja. Za sada se može naži samo u Tokiju, gde je i bila zvanično predstavljena.

 Rubin roze čokolada
Rubin roze čokoladafoto: Reuters / Kim Kyunghoon

Ako ne planirate da putujete u Aziju u skorije vreme, ovu čokoladicu možete da naručite onlajn, bez sumnje će biti savršen poklon za predstojeći Dan zaljubljenih.

Bonus video:

Stvari koje muskarci rade ako vas stvarno vole!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.