NA KOM DELU TELA NOSITE NAKIT? Od ovoga zavisi kako će delovati na vaš život i dušu!
Dijamant/wikipedia, Foto: Wikipedia

Da li ste znali?

NA KOM DELU TELA NOSITE NAKIT? Od ovoga zavisi kako će delovati na vaš život i dušu!

Kakvu energiju ćete primati i odašiljati, zavisi o tome kakav kristal nosite i na kojem delu tela. Na primer, s minđušama treba biti oprezan jer su neki kristali previše jaki za taj deo tela

Objavljeno: 09:58h

Kakvu energiju ćete primati i odašiljati, zavisi o tome kakav kristal nosite i na kojem delu tela. Na primjer, s minđušama treba biti oprezan jer su neki kristali previše jaki za taj deo tela.

Svaki kristal zrači određenom energijom pa ima specifičan uticaj na onoga ko ga nosi. Zato je dobro birati kristale na nakitu prema onome šta želite prizvati u život. Zavisi o vrsti i veličini kristala, njegovo energetsko polje zna sijati u krugu od desetak centimetara pa do više od metra. Ponekad ljudi odaberu kristal koji im je potreban, a da toga nisu svesni- nešto ih jednostavno vuče da izaberu baš taj. Za gorski kristal se smatra da je dobar baš za sve.

Kao što nije svejedno kakav kristal birate, tako nije svejedno niti na kojem delu tela ga nosite. Na primer, razlika je nosite li nakit na levoj ili desnoj strani tela. Leva strana, posebno ruka, upija uticaj iz okoline pa tako i energetsko polje kristala, te ih unosi u telo. Kod desne strane dolazi do emitovanja zračenja, odnosno do uticaja određene energije s tela na okolinu.

Znači, ako imate prsten s određenim kristalom na desnoj ruci, njegova energija će delovati na okolinu, dok će kod leve strane biti obrnuto - energija će ulaziti u vas. Nije svejedno niti na kojem prstu nosite kristale.

Palac svakako treba izbegavati jer simbolizuje snagu volje i želje, a dodatni nakit od kristala samo bi opterećivao i remetio primanje i odašiljanje takve energije.

Safir drago kamenje/wikipedia
Safir drago kamenje/wikipediafoto: Wikipedia

Kažiprst ima uticaj na karmu, nadanja, želje i ciljeve.

Srednji prst vezan je za osećanje, intuiciju, duhovnost...

Prstenjak ima uticaj na kreativnost i ljubav, a mali prst na nove ideje i promene u životu, prenosi Atma.

Koji kristal je idealan za koji prst?

Kažiprst

Lapis lazuli - jača znanje, inteligenciju, logiku i pamćenje

Granat - jača samopouzdanje i ljudskost

Sedef - osnažuje ljubav drugih

Karneol - podstiče ostvarivanje ciljeva

Sodalit - daje duševni mir

Krizolit - pomaže stopiti svest s okolinom

Tirkiz - za opuštanje i smirenje

Srednjak

Ametist - za kreativnost i inspiraciju

Safir - usmerava na plemenite ciljeve

Rubin - jača unutrašnju lepotu

Prstenjak

Rubin - za prepoznavanje lepote

Dijamant - jača ljubavne veze

Smaragd - za stvaranje novih ideja

Tigrovo oko - podstiče kreativnost

Tirkiz - povezuje intuiciju i praktičnost

Opal - podstiče delovanje

Mali prst

Biser - za bolje organizacijske sposobnosti

Tirkiz - smiruje kod napetosti i stresa

Aventurin - za nove mogućnosti

Ostali delovi tela i kristali Osim dlanova, nakit možete nositi i na stopalima (oko tri centimetara ispod zglobova) te na gornjim delovima ruku. I u ova dva slučaja vredi pravilo leve i desne strane. Nošenje prstenja na nožnim prstima ima sličan učinak kristala kao i na rukama. Međutim, za razliku od dlanova, energiji treba duže da dođe do središta duše kada se kristali nose na stopalima.

Nakit koji se nosi na čelu podstiče stvaralaštvo, ubrzava rad mozga i podstiče pravilno razmišljanje. Na zadnjem delu glave, u udubljenju iznad vrata, nalazi se područje koje ljude ispunjava aktivnom energijom i doprinosi vitalnosti.

Veliki trougao je deo koji obuhvata donji deo vrata, deo oko prsne kosti pa sve do sredine grudi. Taj deo zaslužan je za ljubav, žudnju, nagone i želje. Idealno je da kristal bude na lančiću i slobodno se pomera, jer tako deluje na širem području.

Za minđuše je najidealnije birati one od kvarca, safira, žada, tigrova oka, safira, granata i dijamanata. Opal ili lapis lazulit treba izbegavati jer se radi o jakim kristalima, a minđuše se nose blizu osetljivih područja na glavi na koje mogu delovati loše.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TVITER: Miroslav Čučković

(Espreso/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.