3 najčešća pitanja o psima koja svi TRAŽE NA INTERNETU! (FOTO)
Pas liže ruku vlasniku, Foto: pixabay.com

veran i dobar drug

3 najčešća pitanja o psima koja svi TRAŽE NA INTERNETU! (FOTO)

Ponekad, kada pas stalno liže jedno te isto mesto, to može biti znak nekih negativnih osećanja

Objavljeno:

Vlasnici pasa često pretražuju internet u potrazi za odgovorima na pitanja koja ih zanimaju u vezi njihovih kućnih ljubimaca. Sada znamo i koja su pitanja o psima bila "najguglanija", a rezultati bi vas mogli iznenaditi.

1. Zašto me moj pas liže?

Postoji nekoliko razloga: može biti povezano s psećim čulima (mirišete dobro, mokri ste ili znojavi) ili vam želi pokazati da vas voli. Ponekad, kada pas stalno liže jedno te isto mesto, to može biti znak nekih negativnih osećanja. Ako pas stalno liže zvono koje zvoni to znači da oseća teskobu ili je zabrinut.

Pas drži igračku
Pas drži igračkufoto: pixabay.com

4. Kako znati koliko je pas star?

Pravilo da sedam psećih godina odgovora jednoj ljudskoj godini nije potpuno tačno. Koliko pas ima ljudskih godina obično određuje njegova veličina, ali razlike se počinju pojavljivati tek nakon šest ili sedam godina. Sa šest godina mali pas će imati 40 ljudskih godina, dok će veći pas imati 45 godina.

5. Šta se dogodi kada pas pojede čokoladu?

Sastojak čokolade opasan za pse je teobromin koji ima svojstva slična kofeinu. U medicini se koristi kao diuretik, za stimulaciju rada srca i za opuštanje mišića. Količina teobromina u čokoladi zavisi od toga koliko kakaovca čokolada sadrži, odnosno koliko je tamna i o stepenu prženja. Bela čokolada sadrži vrlo malo teobromina (ali zbog velike količine mleka i šećera psu bi verovatno i od nje bilo zlo), dok su čokolada za kuvanje i vrlo tamna čokolada najgore za psa. Za psa srednje veličine koji teži oko 20 kilograma, 30 grama tamne čokolade ili 220 grama mlečne čokolade biće dovoljno da pas pokaže znakove trovanja čokoladom.

Lep pas
Lep pasfoto: pixabay.com

Bonus video:

Probali smo alkohol na originalne načine!

Žene iz Espresa u misiji "kako se pije koje piće"...Hik!

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.