OVO MOŽDA NISTE ZNALI: Vrata na autu NIKAKO ne biste smeli otvarati LEVOM RUKOM!
Opasno je po život, Foto: Pixabay.com

MOŽE BITI KOBNO

OVO MOŽDA NISTE ZNALI: Vrata na autu NIKAKO ne biste smeli otvarati LEVOM RUKOM!

Možda o ovome nikada niste razmišljali, ali u pitanju je stvar koja nije za šalu

Objavljeno:

Kada izlazi iz automobila, gotovo svaki vozač vrata otvara levom rukom. Međutim, to nikako nije dobra ideja jer to nekoga može koštati života.

Nakon što parkirate automobil uz kolovoz, okrenite se i otvorite vrata desnom rukom. Tako ćete okrenuti glavu nazad i imati prilike da vidite na vreme da li pored vas prolazi biciklista ili motociklista kojeg biste mogli udariti otvaranjem vrata, ili možda drugo vozilo koje će vam otkinuti vrata, a možda čak i povrediti.

To se događa češće nego što mislimo. Na primer, biciklista ne može da zna da će vozač baš u tom trenutku izaći iz vozila, a vozač ne gleda šta se događa na putu, već automatski levom rukom hvata ručicu na vratima i otvara ih. Tu se radi o sekundama koje mogu značiti život ili smrt.

Otvaranje vrata desnom rukom zapravo prisiljava vozača da okrene gornji deo tela, a tada se puno veći deo ceste nađe u njegovom vidnom polju. U Holandiji vozači paze na te stvari pa puno češće koriste desnu ruku. Sve je stvar navike i toga da nam neko ukaže na potencijalni problem o kojem do tada nismo ni razmišljali, piše CountryLiving.

Pogledajte kako to izgleda:

Bonus video PRUŽI RUKU: HTELI SMO DA IM PRUŽIMO RUKU I BUDEMO FINI, ali su nam oni očitali lekciju!

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.