Jedina tajna dobrog kuvanog vina se krije u začinu koji skoro niko ne koristi! (RECEPT) (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

greje dušu i telo

Jedina tajna dobrog kuvanog vina se krije u začinu koji skoro niko ne koristi! (RECEPT) (FOTO) (GIF)

U čašu kuvanog ubacite krišku pomorandže jer će mu dati još bolji ukus, a ovaj začin će istaći svoju neodoljivu aromu

Objavljeno:

Nešto ovako genijalno odavno niste videli! Ona stvara više od lepote na kosi! (FOTO)

Poseban užitak po ovoj hladnoći je lagana šetnja uz pauzu za čašu dobrog kuvanog vina. Još ako je napravljeno savšeno, tako da zamiriše na sve strane, e onda se stvarno može reći da greje i dušu i telo.

Postoji puno varijacija na temu kuvanog vina, ali osnovni recept bi izgledao otprilike ovako:

foto: giphy

Sastojci:

1 pakovanje kore cimeta

1 litar crnog vina

7 klinčića

150 do 200 ml vode

5 do 7 kašika šećera

Po želji kora od pomorandže

foto: profimedia

Priprema:

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i klinčiće pa kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Sipajte vino i zagrejte do ključanja. Kuvano vino, poslužiti u toplim šoljicama ili u čašama sa metalnom drškom.

foto: giphy

Tajni sastojak

Ako želite da kuvano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna bibera i prokuvajte sa ostalim začinima. Crni biber će poslužiti i ako pri ruci nemate klinčiće. Takođe, kod serviranja u čašu ubacite krišku pomorandže, daće vinu još bolji ukus.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.