Pita se jede dok je vruća! A najbolja je kad je od višanja i to po starinskom receptu (RECEPT) (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

najlepši ukusi sveta

Pita se jede dok je vruća! A najbolja je kad je od višanja i to po starinskom receptu (RECEPT) (VIDEO)

Kada je jednom napravite i probate, uvek ćete je praviti, jer prelivanje ovim sočnim sirupom samo naglašava njenu sočnost

Objavljeno:

Može biti opasnije nego što to mislite! 9 znakova da ne jedete dovoljno! (FOTO) (GIF)

Sočna i ukusna, prosto mami na još jedno parče. Sprema se lako, a nije ni skupa. Ova ukusna poslastica predstavlja kombinaciju gotovih kora za pitu, biskvitnog testa i višanja, a prelivanje sirupom samo naglašava njenu sočnost da joj je jednostavno teško odoleti.

Sastojci:

9 tankih kora za pitu 300 g višanja 250 g šećera 4 jaja 50 ml ulja 1/2 praška za pecivo 1 vanilin šećer 5 kašika griza 200 ml jogurta

Limun

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Jaja umutiti mikserom sa 4 kašike šećera i praškom za pecivo, dodati griz, jogurt i zatim sipati ulje i sve lepo izmešati. Prvu koru stavite na sto pa je malo prelijte uljem, zatim preko nje stavite drugu koru pa je namažite filom, preko nje i treću koru, pa i nju namažite filom i stavite malo višanja.

Savijte ivice i uvijte u rolnicu. Tako uraditi sa ostalim rolnicama. Ostatak fila premažite preko rolnica. Peći na 180 stepeni C oko 40 minuta.

U šerpu 200 g šećera i dodati 150 ml vode, vanilin šećer i iseckane kriške limuna pa skuvati sirup i prohladiti. Pitu iseći i vruću je preliti sa hladnim sirupom.

Za detaljnija uputstva pogledajte video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.