TOP 10 naskupljih piva na svetu! Da li biste odvojili ovoliko para za njih? (FOTO)
Foto: profimedia

kakav ukus!

TOP 10 naskupljih piva na svetu! Da li biste odvojili ovoliko para za njih? (FOTO)

Ukus, jačina ili pakovanje, prema čemu ih vi birate? Poznavaoci kažu da su baš ova najbolja

Objavljeno:

Šećer budi ćelije karcinoma i čini ih agresivnijim! (FOTO)

Pivo je najbolje kad je hladno, i kad je onakvo kakvo najviše volite. Ljubitelji i poznavaoci znaju kakve su razlike među njima, i koja su najbolja. Osim kvaliteta i ukusa, ova piva izgledaju i veoma privlačno.

Ovo su najbolja na svetu, koje od njih vam se najviše dopada?

1. Arctic Ale By The Allsopp - $ 503.300

Titula za najskuplje pivo na svetu ide ovom piću koje je staro 140 godina. Pripadalo je arktičkoj ekspediciji koju je 1875. godine vodio Džordž Nares. Samo nekoliko flaša ovog piva je pronađeno.

A post shared by Tricia Gilrein (@tgilrein) on

2. Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale - $ 1.815

Stvaranje ovog piva je možda i najfascinantnije, jer se za fermentaciju uzima led sa Antarktika koji se topi u Tasmaniji i onda se šalje u Austriju gde učestvuje u procesu fermentacije. Napravljeno je samo 30 flaša, a većina je rasprodata na mnogobrojnim aukcijama.

A post shared by Alan P (@hqqdlum) on

3. Cantillon Loerik 1998 - $ 1.722

Ovo je jedno od najskupljih piva na planeti iz razloga što je za njegovo kreiranje potreban poseban proces fermentisanja koji se odvija dug vremenski period. Flaša od 0.75 litara je prodata na aukciji po ceni od $2,584, što znači da cena za 500ml iznosi $ 1,722.

4. Brewdog’s The End of History - $1 .159

Brewdog kompanija se ponovo nalazi na ovoj listi i to iz istog razloga. U trci za najsnažnijim pivom je rođeno i The End of History pivo koje je sadržalo 55% alkohola u svom sastavu. Napravljeno je samo 12 flaša, što je dovelo do ovoliko visoke cene.

5. De Cam & 3 Fonteinen Millennium Geuze 1998 - $ 616

Ovo pivo je prvi put napravljeno 1998. godine i rezultat je saradnje kompanija De Cam i 3 Fonteinen. Samo 8000 flaša je proizvedeno i ove flaše još uvek možete naći po podrumima širom sveta.

A post shared by David Hall (@hallsey3) on

6. Carlsberg’s Jacobsen Vintage - $ 533

Poznati danski proizvođač piva je odlučio da potrošače potraži i u viskom društvu, pa je kreirao luksuzno pivo koje ćete morati dobro da platite. Ovo pivo je prvi put napravljeno 2008. godine, a dobija se tako što stoji pola godine u burićima od francuskog i švedskog hrasta. Ovo pivo možete popiti samo ako vas put nanese u Dansku.

7. Schorschbräu’s Schorschbock 57 - $ 417

Evo još jednog nemačkog piva koje se takmičilo u trci za najsnažnije pivo. Ovo pivo je pobednik i nosilac titule za najjače pivo, jer u svom sastavu sadrži 57% alkohola. Zbog svoje jačine, ovo pivo je napravljeno samo u 36 flaša, što ga čini izuzetno retkim.

8. Samuel Adams’ Utopias - $ 200

Ovo je najskuplje američko pivo i dolazi uvek u ograničenim izdanjima. Prvi put je predstavljeno 2002. godine, a od tada se nove ambalaže pojavljuju na svake dve godine. Pravljenje ovog piva je magičan i dugotrajan proces koji traje 18 godina, pa je to jedan od glavnih razloga zbog kojeg je ovo pivo toliko skupo. Procenat alkohola u ovom piću je 27% i ono je zabranjeno za konzumiranje u 13 američkih država.

A post shared by @tognetta on

9. Brewdog’s Sink the Bismarck - $ 107

Ovo nemačko pivo napravljeno je sa ciljem da bude najsnažnije pivo na svetu. U sebi sadrži 41% alkohola što znači da je neverovatno jako. Ukus je takođe dosta snažniji od klasičnog piva i četiri puta je gorči kako bi se osiguralo da se ovo pivo uzima u malim količinama.

A post shared by Bodega95 (@bodega95) on

10. Tutankhamun Ale - $ 75

Ovo pivo je prvi put proizvedeno 1996. godine i ono je reprodukcija antičkog egipatskog piva. Recept za ovo pivo pronašli su arheolozi koji su uspeli da ga lociraju u skrivenim egipatskim ruševinama. Istoričari i arheolozi su utvrdili da se ovo pivo konzumiralo za vreme vladavine kraljice Nefertiti.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.