Šta više uzbuđuje žene, seks ili šoping? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

gama moždani talasi

Šta više uzbuđuje žene, seks ili šoping? (FOTO) (GIF)

Može se zaključiti da žene kupuju samo zbog kupovanja, a ne zato što im nešto silno treba

Objavljeno:

Samo jedan detalj na vama otkriva da li ste seljanka ili dama! (FOTO)

Neke žene mrze šoping, neke u njemu uživaju, a neke su više uzbuđene zbog same aktivnosti nego zbog toga šta će kupiti. U novom istraživanju koje je sproveo portal ‚‚Myndplay", proučavani su gama moždani talasi ispitanika povezani s ekstremnim užitkom, a ispitanici su zatim podeljeni u dve skupine.

U prvoj skupini su bili ‚‚nadahnuti kupci" koji su kupili odeću da bi se osećali dobro, dok je druga uključivala takozvane ‚‚shop-y-cats" koji su kupovali samo da bi se uklopili.

Rezultati su pokazali da je 84 procenta nadahnutih kupaca bilo pod uticajem adrenalina tokom šopinga, a učinak se može uporediti sa seksom.

foto: giphy

- Ovo je fascinantno istraživanje dalo nam je veliki uvid u to što se sve može postići kada ste dovoljno inspirisani i kupujete kao noiko do sada. - rekao je Rob Hatrell.

Zanimljivo je to da su ‚‚shop-y-cats" takože doživeli uzbuđenje zbog šopinga, ali ono je bilo jako kratkog veka. Međutim, kada su ispitanici dobili zadatak da pronađu nešto potpuno drugačije, odnosno posebno, šoping im je predstavljao veći izazov i bili su mentalno iscrpljeni.

foto: pixabay.com

Može se zaključiti da žene kupuju samo zbog kupovanja, a ne zato što im nešto silno treba. Ono čega nisu svesne je da ih svetski lanci i poznati brendovi zbog toga iskorišćavaju.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: her.ie)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.