Roditelji, oprez! Internetom se širi najbizarniji trend ikad! Svako može biti meta! (FOTO)
Foto: pixabay.com

čuvajte decu!

Roditelji, oprez! Internetom se širi najbizarniji trend ikad! Svako može biti meta! (FOTO)

Na taj trend su već upozorile mnoge mame koje su primetile slike svog deteta na društvenim mrežama, ali promenjene u Fotošopu

Objavljeno:

Tu više nema ljubavi! 5 znakova da ti je on postao samo navika! (FOTO) (GIF)

Internetom se širi čudan trend. Neko ukrade sliku nečijeg deteta, ulepša ga Fotošopom pa potom objavi kao da je reč o njihovom predivnom detetu.

Zbog čega? Zbog većeg broja lajkova. Znate li šta ih odaje? Nestvarno predivne plave oči, kovrdže kao iz filma, lepši ton kože i uopšteno sve ono što dete u originalu - nema.

Na taj trend su već upozorile mnoge mame koje su primetile slike svog deteta po svim društvenim mrežama, ali promenjene su neke njihove fizičke karakteristike.

A post shared (@ohmy_maya_) on

A post shared by @chrysusbitch on

- Iskreno, pre smo se plašili da stavljamo slike dece zbog pedofila, a danas više ne postoji neko ko je opasniji od drugih. Čini se da su danas opasni svi, a najčešće baš oni koji uopšte ne razmišljaju o opasnostima i sigurnostima. Oni to rade da bi skupljali lajkove.

A post shared by @chrysusbitch on

Neko skine nečiju sliku, potom je retušira i objavi, a onda se ostali takmiče ne bi li njihova ‚‚objava" bila još lepša. ‚‚Zar je to stvarno igra koju ćemo igrati? S fotografijama male dece? Tuđe dece? Dece koja uopšte ne izgledaju kao ova na slici. Dece koja su prirodno toliko lepa i slatka da im uopšte ne treba nikakva korekcija?", pita se mama čija se slika deteta, ona iskrivljena, pojavljuje svuda, što majku užasno nervira jer tome ne može stati na kraj.

Kakvu poruku time šaljemo svetu? Kakvu poruku šaljemo deci? Da njihove smeđe oči nisu dovoljno lepe kao plave ili njihova prirodna kosa nije dovoljno lepa dok je malo ne korigujemo?

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.