PRE NEKOLIKO GODINA BILA JE ĆELAVA: Danas je model za šampone, A NJENA KOSA JE ZANOSNA i jedva staje na celu fotku! (FOTO)
Foto: Printscreen / Instagram / sidorovaanastasiya

neverovatno!

PRE NEKOLIKO GODINA BILA JE ĆELAVA: Danas je model za šampone, A NJENA KOSA JE ZANOSNA i jedva staje na celu fotku! (FOTO)

Pre pet godina ovoj crvenokosoj lepotici samopouzdanje je bilo jako nisko. Gubila je kosu i imaja delove glave koji su bili ćelavi

Objavljeno: 21:38h

Ruska lepotica Anastasia Sidorov (23) imala je 18 godina kada je kosa počela da joj ispada. Lekari su joj dijagnostikovali alopeciju - poremećaj koji rezultira ćelavošću na delovima glave, a može se pojaviti jedan krug bez kose ili više njih. Uzrok nije poznat, no stručnjaci kažu da bi to mogao biti stres.

Kaže kako joj je to uništilo samopouzdanje. Ali, zahvaljujući specijalističkom tretmanu i posebnim šamponima, sve se vratilo u normalu. Danas ima predivnu kosu dugu 106 centimetara i ponosno je pokazuje. Postala je čak model u reklami za Pantene šampone.

Kaže kako kosu nikada ne ravna i ostavi je da se osuši otprilike 60 posto na zraku, a tek tada poseže za sušilom.

Priznaje da šampon koji koristi sadrži sulfate, a nakon svakog pranja na kosu nanosi masku na bazi keratina. Uz to uzima dodatke hrani kao što su omega-3 i vitamin D.

Savete kako do predivne kose deli i na svojem Instagram profilu.

- Prije nego odlučite koji šampon ćete koristiti, morate znati koju vrstu kose imate. Neprikladni šamponi mogu vam uništiti kosu. Na primjer, ako imate suhu kosu, a koristite onaj za masnu, uklonit ćete prirodnu masnoću, osušiti vlasište, a kosa će postati suha i lomljiva - kaže ova djevojka, a prenosi Daily Mail.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.