Plašiš se pauka?! 7 trikova da da držiš što dalje od sebe i svoje spavaće sobe! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

ne hranite ih

Plašiš se pauka?! 7 trikova da da držiš što dalje od sebe i svoje spavaće sobe! (FOTO) (GIF)

To su korisne životinje koje vas spašavaju od drugih buba, ali ipak nemaju šta da traže u vašoj spavaćoj sobi

Objavljeno:

Ni ne vidiš! 7 stvari koje momci počinju da rade pre raskida! (FOTO) (GIF)

Jeste li ikada doživeli da baš lepo utonete u san kad odednom osetite da vam nešto hoda po telu? Osim neprijatnosti i remećenja sna, neki paukovi vas mogu i ugristi dok spavate

Pomisao na pauka koji vam hoda po telu dok spavate je grozna sama po sebi, a još je gore kada vam se pod pokrivačem nađu primerci koji vas mogu ugristi.

Želite li da budete sigurni da nećete imati ovakve nepoželjne posetioce u krevetu, potrebno je da redovno menjate posteljinu i da čistite zidove. I ne zaboravite, to su korisne životinje koje vas spašavaju od drugih buba, ali ipak nemaju šta da traže u vašoj spavaćoj sobi.

foto: giphy

7 trikova kako da držite paukove dalje od kreveta:

1. Redovno menjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Paukove mogu privući masnoće s vašeg tela, kosa, komadići kože...

foto: pixabay.com

2. Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mesto za izradu svog doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovito čistite.

foto: giphy

3. Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja - od pomorandže, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i poprskajte.

foto: pixabay.com

4. Malo odmaknite krevet od zida kako paukovi ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili da šetaju po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi nameštaj nije odmah do kreveta.

foto: Giphy

5. Ne jedite u krevetu, jer iako vam to predstavlja veliko zadovoljstvo, dobar je mamac za paukove - privući će ih mrvice.

foto: pixabay.com

6. Redovito čistite sijalice i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se pauk iz nje, lagano po svojoj niti, može spustiti do vas.

foto: giphy

7. Neka vazduh u spavaćoj sobi bude suv jer paukovi i ostale bube vole da borave u vlažnom okruženju. Ako je potrebno, nabavite uređaj za vlaženje vazduha.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.