Zašto pas ide za vama u WC? I još 9 tajni njihovog čudnog ponašanja! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

da li se razumete?

Zašto pas ide za vama u WC? I još 9 tajni njihovog čudnog ponašanja! (FOTO) (GIF)

Vaš pas radi čudne stvari, a vi nemate pojma zbohg čega? Otkrijte šta mu je to sad na pameti

Objavljeno:

Šta datum venčanja govori o budućnosti vašeg braka? (FOTO) (GIF)

Nije toliko komplikovano razumeti šta vam vaš dlakavi ljubimac pokušava reći ako pratite njegovo ponašanje i izraze lica. Pas je uvek uz vas, pa bi bilo lakše da se bolje razumete.

Psi rade isto to, posmatraju vlasnike i po izrazu, boji glasa i ostalom zaključuju kakve su volje, hoće li možda dobiti poslasticu, ići u šetnju, jesu li nešto skrivili...

10 tajni njihovog čudnog ponašanja!

foto: tumblr

1. Velike ‚‚štenac" oči

Ovakav izraz lica, s širom otvorenim očima i lagano nagnutom glavom, se može nazvati klasikom, jer ga psi uvek koriste kada nešto žele, recimo, da im dobacite zalogaj dok ručate. Sličnu metodu koriste i mala deca kada pokušavaju nešto da dobiju, rašire oči koliko god mogu ne bi li bili što umiljatiji.

foto: pixabay.com

2. Prati vas svuda čak i u WC

Pa čak i kada odete u toalet. Mnogi psi prate vlasnika i dok obavlja nuždu. Ako vrata WC-a nisu zatvorena, pas će sesti pored njega, gledati ga i čekati da završi, sasvim opušten. Po rečima veterinara, to rade jer instinktivno osećaju da treba da slede vlasnika, odnosno da rade sve što radi porodica.

foto: giphy

3. Donosi male poklone

Na primer, u zubima će vam doneti najdražu lopticu da se zajedno igrate. Psi vole interakciju i vole da podele osećaj radosti s vlasnicima. Ako lopticu ignorišete, misliće da vam se poklon ne sviđa, pa će vam ponuditi neku drugu svoju igračku.

foto: pixabay.com

4. Želi da se mazi nakon obroka

Psi se tada osećaju jako zadovoljno i ugodno jer su im trbuščići puni, na toplom su, okruženi porodicom. To pokazuju tako što žele da se maze s vama, pa čak i kada možda niste raspoloženi, oni će vam gurati glavu u krilo i strpljivo čekati.

foto: giphy

5. Liže vas po licu

To može biti po licu ili po nekom drugom delu tela, a psi na ovaj način pokazuju da su pokorni vlasniku, tako umanjuju svoj osećaj stresa i izražavaju ljubav.

foto: pixabay.com

6. Skače kada dođete kući

Čak i pre nego uđe u kuću, pas će prepoznati znake da mu se vlasnik vraća kući, možda po zvuku automobila, škripanju vrata u dvorištu... I tada počinje malo po pomalo haotično skakanje i jurišanje po kući - koje možete nazvati i plesom velike sreće. Na taj način poručuju ‚‚Nedostajao si mi i jako sam srećan što si se vratio".

foto: giphy

7. Teši vas kada ste tužni

Psi jako dobro znaju kada s vlasnicima nešto nije kako treba ili kada se osećaju tužno. Oni jako dobro čitaju govor tela. U takvim situacijama pokušavaju da uteše vlasnika, možda stavljanjem glave u krilo, dodirivanjem šapom, ležanje na njegovim nogama. Šta god radio biće pažljiv i ne previše nametljiv.

foto: pixabay.com

8. Ušunja se u vaš krevet

Ne postoji pas koji ne bi bio najsrećniji na svetu da može spavati sa svojim vlasnikom u krevetu, zalepljen za njega, kao u čoporu. To je razlog zašto umeju da se ušunjaju u krevet i kad znaju da ne smeju, isplati se rizikovati za par trenutaka užitka. Osim toga, i psi vole da imaju nešto mekano pod telom.

foto: giphy

9. Podiže šapu i gleda vas

To znači da je jako raspoložen za igru ili da je gladan i bio bi preserećan na kada bi dobio koji zalogaj. Ponekad to čine i kad vide nešto zanimljivo u sbom okruženju.

foto: pixabay.com

10. Naslanja se na vas

Ako se pomalo nametljivo naslanja na vlasnika, time pokazuje da i on traži malo ljubavi, nežnosti i zagrljaja. Kao i ljudi, i psi vole kada je pažnja usmerena prema njima. Tada se rastapaju od miline.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: animalchannel.co)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.