Šta su to Indigo deca? Da li ste i vi među njima? (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

jaka intuicija

Šta su to Indigo deca? Da li ste i vi među njima? (FOTO) (GIF)

Mnogi od njih su strastveni zaljubljenici u naučnu fantastiku, mitove, mitologiju, parapsihologiju, u stvari u sve što podstiče njihovu maštu

Objavljeno:

18 ilustracija koje savršeno dobro pokazuju lepotu zaljubljivanja! (FOTO)

Indigo osobe su jako kreativne i sposobne da rade više stvari odjednom. Dok obavljaju jednu aktivnost, moguće je da će ih nešto drugo zainteresovati i odvući im pažnju, što znači da su skloni da skaču s jedne aktivnosti na drugu.

indigo deca odbijaju da uče ono što ih ne zanima. Tek kada se pronađu u nekom području, posvećuju mu se u potpunosti i ostvaruju izvanredne rezultate. Mnogi od njih su strastveni zaljubljenici u naučnu fantastiku, mitove, mitologiju, parapsihologiju, u stvari u sve što podstiče njihovu maštu i predstavlja im neku vrstu intelektualnog izazova. Upravo zbog toga su skloni povlačenju u svoj svet mašte i više vole samoću ili uski krug najbližih prijatelja ili porodice.

foto: giphy

Neke od Indigo osoba su karakteristične po emotivnoj i fizičkoj osetljivosti, neke su hladni i tvrdoglave i pokazuju malo empatije za druge. Ali, većina njih oseća povezanost sa svim ljudima i ponekad sa sobom nose osećaj velike patnje i bola. Zbog osećaja ogromne odgovornosti prema drugima, Indigo deca u najranijoj dobi često preuzimaju ulogu roditelja prema svojoj braći, sestrama i drugima. Takođe, čak i u ranoj dobi su neobično svesni stvarnih problema čovečanstva poput ekološkog čišćenja, ratova, gladi ili drugih problema s kojima se svet susreće.

Jedna od njihovih bitbnih osobina je njihova jako razvijena intuicija koja se ponekad odvija kroz snove ili vizije, ali i kroz niz podudarnosti koje ponekad primećuju. Najčešće se radi o predosećajima koji se na kraju i ostvare. Dok bi neki mislili da ih prati sreća jer im se ostvarila želja, Indigo deca znaju da svako mora sam da stvara svoju sreću i ravnaju se prema tome, usklađujući se s ritmovima prirode i svojom intuicijom.

foto: pixabay.com

Zbog dubine i mudrosti u njihovom pogledu, ponekad se čini da mogu da zavire u čovekovu dušu zbog čega ih je skoro nemoguće slagati. Ne vole laž, ona ih često zbunjuje, rastužuje i ljuti. Trude se da žive pravedno govoreći istinu. Način na koji izražavaju svoju duhovnost jeprimer življenja bez osećaja straha. Osećaju božansko u sebi i svoju duhovnost prihvataju kao normalnu činjenicu.

Izgledaju kao da su rođeni znajući apsolutno sve, kao da na ovaj svet dolaze sa svim podacima o drugim vremenima, kao da se sećaju gde su bili pre nego što su stigli na ovaj sviet. Njihov odnos prema Višoj sili je jedinstven, ona je za njih svakodnevna stvarnost, a ne teološka koncepcija. Kao deca su često izolovana od prirodne sredine budući da drugi njihove vizije i mudrost često smatraju nekom vrstom poremećaja, bolesti ili mašte. Upravo je to pravi razlog ismevanja i nerazumevanja zbog čega se još više povlače u sebe.

foto: giphy

Mnogo njih stvrstano je u kategoriju ADHD ‚‚Attention Deficit Hyperactivity Disorder" ili nekog oblika hiperaktivnosti. Smatralo se da imaju problema s pažnjom, disciplinom i da se teško koncetrišu.

Test - Da li ste Indigo osoba?

Ovaj test je samo smernica gde više pozitivnih odgovora upućuje na to da ste možda Indigo osoba, ali potrebno je raditi dalje testove da bi se to tačno utvrdilo.

Odgovarajte sa Da i Ne.

foto: pixabay.com

1. Smatrate li se (ili vas drugi smatraju) natprosečno inteligentnom osobom?

2. Da li ste kreativna osoba, imate mnogo ideja i interesovanja, volite da sami pravite stvari?

3. Uvek morate znati ZAŠTO je nešto tako kako jeste ili ZAŠTO morate da uradite nešto što vam se kaže?

4. Bili ste prilično buntovni u detinjstvu, teško ste prihvatali autoritete ili ste se osećali buntovno, ali se niste usuđivali da reagujete zbog roditelja?

5. Jeste li još od detinjstva imali neobjašnjiva stanja poput neraspoloženja, depresije i osećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla da variraju od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima ili mislima o smrti)?

foto: giphy

6. Da li smatrate da vam je prvi deo života (detinjstvo i pubertet) bio težak period?

7. Imate li problema / poteškoća u radu u velikim organizacijama, uslužno orjentisanim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu ‚‚hijerarhije"?

8. Da li preferirate poslove u kojima ste ravnopravan partner, vođa i možete raditi potpuno samostalno?

9. Da li se često osećate kao da je čitav svet jedna porodica i nije vam svejedno šta se događa drugom čoveku na drugom kraju Zemlje?

10. Sposobni ste da se duboko saosećate s ostalima, ali opet ne podnosite nečiju glupost?

foto: pixabay.com

11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili ekstremno emotivno osetljive (koje se lako mogu rasplakati i rastužiti) odnosno s druge strane skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?

12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napade besa ili ljutnje često bez nekog značajnog povoda?

13. Da li je politika nešto potpuno nezanimljivo za vas, imate osećaj da vaš glas ionako nema nekog uticaja?

14. Da li ste jedna od onih osoba koje ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrednostima: karijera, brak, deca…? Da li osećate da bi život trebalo da bude nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?

15. Da li često osećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promenite ili poboljšate svet?

foto: giphy

16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i mistiku još od detinjstva?

17. Da li imate jaku intuiciju i koristite tu sposobnost u životu?

18. Da li imate poteškoća da fokusirate pažnju na jednu stvar osim ako to svesno ne odlučite ili vam je čak u detinjstvu utvrđen deficit pažnje ‚‚poremećaj” u ponašanju ili hiperaktivnost?

19. Da li imate iskustva poput: vizija, neobičnih snova, sposobnost predviđanja budućnosti, čitanja tuđih osećanja i misli?

foto: pixabay.com

20. Da li aktivno nastojite da saznate koji je smisao vašeg života i postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?

21. Da li često imate problem sa strpljenjem pogotovo kad su u pitanju stvari iz područja birokratije kao što je čekanje u redovima…?

22. Da li ste izuzetno osetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?

23. Da li vam je često potrebno vreme kad možete da budete sami sa sobom da biste regenerisali svoju energiju?

foto: giphy

Ako je velika većina vaših odgovora DA, moguće je da ste Indigo osoba.

(Espreso.co.rs / Izvor: atma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.