Kom krugu pakla pripadate prema vašem horoskopskom znaku? (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

Dante zna!

Kom krugu pakla pripadate prema vašem horoskopskom znaku? (FOTO) (GIF)

Budući da ne možete kontrolisati svoj temperament, pakao će vas uzeti zajedno s ostalim ludacima :)

Objavljeno: 15:30h

Odgovori mi na ovih 8 pitanja i odmah ću ti reći imaš li bipolarni poremećaj! (FOTO) (GIF)

Svi imaju mračnu stranu. Pretpostavljajući da postoji pakao i da postoji 9 krugova pakla, u kom od njih mislite da ćete završiti? Ako vi ne znate, Dante zna!

Dante Aligijeri (1.6. 1265. - 14.9. 1325.) je italijanski pesnik iz Firence. Poznat je po svojoj velikoj ljubavi prema Beatriče Portinari koja mu je posle poslužila kao inspiracija za ‚‚Božanstvenu komediju", ep koji se smatra najvažnijim delom srednjovjekovne evropske književnosti. Prvobitno delo je objavljibvano samo pod imenom ‚‚Komedija", a kasnije joj je Bokačo dodao epitet ‚‚božanstvena"

Sigurno vam je poznata podela Danetove ‚‚Božanstvene komedije" na ‚‚Pakao", ‚‚Čistilište" i ‚‚Raj", a ako ste je pažljivo čitali onda će vam ova horoskopska podela i te kako imati smisla.

foto: giphy

1. Vodolija

Limb (prvi krug)

Vi ste dovoljno nevina vrsta osobe i zbog toga će sudbina biti blaga prema vama. Ono što je protiv vas je to što ste vodili život bez ikakve vrste duhovnosti i zbog toga morate patiti u najdosadnijem krugu od svih.

Naravno, drugi bi mogli proživljavati noćne more, ali bar im neće biti dosadno. Večnost će biti jako dosadna.

foto: pixabay.com

2. Ovan

Požuda (drugi krug)

Ukoliko nešto čini da se dobro osećate, vi ćete to prihvatiti. To je vaš modus operandi. Nikada niste imali nameru da nekoga povredite - jednostavno nikada niste razmislili o tome da li ćete nekoga povrediti. Volite da se dobro osećate, ali to vas može uvaliti u nevolju. Zbog toga ćete se pržiti u paklu sa svim ostalim pohotnim grešnicima.

foto: giphy

3. Vaga

Proždrljivost (treći krug)

Uživate u dobrom životu, ali vašim zadovoljstvima nema kraja. Vi ste onaj koji uzima. Ispunjavate se strašću, hranom, srećom, tugom … ako ima mesta za još, dobrog ili lošeg, vi ćete to uzeti.

foto: pixabay.com

4. Strelac

Pohlepa (treći krug)

Vi se ne možete zasititi dobrog života - bez obzira koga ćete zbog toga zeznuti putem. Dok većina ljudi vidi život kao dar, vi ga vidite kao svoj lični dar. Do vraga sa svima ostalima. Ironično, to je upravo gde ćete završiti, zajedno s ostalim pohlepnim profiterima.

foto: giphy

5. Rak

Ljutnja (peti krug)

Nijedan drugi krug vas ne želi, stoga ćete završiti ovde. Vaša raspoloženja osciliraju poput ljuljaške i niko na svetu ne može podneti vašu iritantnu narav. U paklu se primenjuje isti princip, osim što sada možete osetiti svoj vlastiti lek ostatak večnosti.

foto: pixabay.com

6. Bik

Hereza (šesti krug)

Nikada niste živeli svoj život poput marionete i u vašim očima to je dobra stvar. U očima neba i pakla, smrtno ste grešili. Dok ste se poigravali s idejom zagrobnog života, zagrobni život je planirao vašu sudbinu.I sad ste u nevolji. Možete zahvaliti vašoj posesivnoj naravi. Nije vam napravila mnogo dobra.

foto: giphy

7. Jarac

Nasilje (sedmi krug)

Budući da ne možete kontrolisati svoj temperament, pakao će vas uzeti zajedno s ostalim ludacima. Možda ćete u njihovom društvu naučiti kako da se smirite, ili ćete u njihovom društvu potonuti još malo dublje u vašu tipičnu razdražljivu narav.

foto: pixabay.com

8. Lav

Prevara (osmi krug)

Vi ste kao ljudski ‚‚reality show". Izgledate ispravno ali sve unutar vas je šifrirana samozadovoljna laž. Kontrolišite situacije kroz prevaru i zbog toga će se pakao pobrinuti da platite. Oprostite, ali to su pravila igre. Za nekoga ko je igrao igre većinu života, ova činjenica bi trebala biti očita.

foto: giphy

9. Škorpion

Izdaja (deveti krug)

Laž je ono u čemu blistate. Ili je barem to „igranje igara“. Izlagaćete svoj put do kraja ako vam to pomaže i ne može vas biti manje briga ko je odbačen sa strane u tom procesu. Varali ste tokom života i sada jedini ko je ostao za prevariti je sam vrag. Srećno s tim.

foto: pixabay.com

10. Ribe

Nebo.

Pa, lalala. Koliko god mislite da je to kompliment, nije. Vaš senzibilitet dobričine vas je doveo do toga da izvučete najbolje karte, ali svi koji su izvukli deblji kraj vas mrze zbog toga. Vaša saosećajna narav će se sjajno uklopiti sa svim ostalim svecima i anđelima, ali vi na to možete gledati kao na alternativno prokletstvo. Ovde svi bezveznjaci završavaju. Zabavljajte se.

foto: giphy

11. Blizanci

Đavolov drug

Nebo vas ne želi, a zapravo ni pakao. Međutim, to je zbog prednosti vaše prilagodljivosti. Princ tame treba svoje pristalice, a vi se u to savršeno uklapate. Zaboravite patnju s grešnicima, zaboravite sviranje harfe sa svecima - vi ćete se zabavljati s vragom do kraja vremena. Koje druge usluge ćete možda pružati vragu u međuvremenu ostaje da se vidi.

foto: pixabay.com

12. Devica

Džoker karta

Birajte: anđeo ili demon? Moći su svesne vašeg analitičkog uma i inteligencije i složili su se da zapravo ne spadate ni u jedan od 9 krugova.

Vi ste radnik i stoga imate posla. U ovome je kvaka - ukoliko odberete da budete anđeo priznajete da ste dosadni perfekcionista, a ako odaberete da budete demon, svi ostali grešnici će misliti da ste nečiji alat. Bar imate izbor.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: rebelcircus.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.