Ovo povećava produktivnost na poslu, ali srpski šefovi to ni u ludilu ne bi dozvolili! (FOTO)
Foto: profimedia

šta kaže šef na to?

Ovo povećava produktivnost na poslu, ali srpski šefovi to ni u ludilu ne bi dozvolili! (FOTO)

Japanci su poznati kao dobri i vredni radnici, a baš oni uveliko upražnjavaju ovu tehniku na svojim poslovima

Objavljeno:

Najbolji muževi na svetu žive u Evropi, ali ne kod nas! (FOTO) (GIF)

Postoji puno stvari koje možete uraditi ili za kojima možete posegnuti kada osetite da vam padaju koncentracija i produktivnost.

Ono što nam prvo pada na pamet svakako je čokolada i još malo čokolade. Ali ako pazite na liniju, obzirom na to da je počela sezona morskih radosti, onda postoji još jedna delotvorna aktivnost, a to je svakako spavanje.

Naučnici su došli do podatka da bi svakom radniku, tokom radnog vremena, i više nego dobro došlo 20-30 minuta spavanjca. Zašto?

foto: giphy

Rezultati su pokazali da takvi radnici ostaju fokusirani isto kao što su to bili u najboljim i najproduktivnijim satima tokom dana. Ti ljudi su zapravo postajali produktivniji kako je dan prolazio, a to je stvarno odlična vest, kako za radnike, tako i za poslodavce.

foto: profimedia

U nekim zemljama, kao u Japanu, u kancelarijama čak postoje posebne prostorije za dremež radnika, ali nekako nam se čini da ova dokazano delotvorna praksa neće tako skoro ili čak uopšte doći kod nas.

foto: giphy

Ovde je danas sasvim uobičajeno da se svakodnevno radi i više od 8 sati, da se mejlovi proveravaju i u 10 uveče, pa i da se radi vikendom pa spavanje od pola sata u kancelariji zvuči kao neostvariva misija.

foto: Profimedia

Osim toga, ženama u proseku treba 20 minuta više sna od muškaraca jer one redovno rade nekoliko stvari odjednom pa njihovi mozgovi rade jače. Ali ipak pokažite ovaj članak šefu jer nikad ne znate šta se može dogoditi.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.