Samo promenite ovo! 5 grešaka koje stalno činimo, a koje nas čine nesrećnim! (FOTO)

put ka sreći

Samo promenite ovo! 5 grešaka koje stalno činimo, a koje nas čine nesrećnim! (FOTO)

Vodeći cilj svakog pojedinca u životu jeste da bude srećan. zato ćemo vam mi ukazati na 5 stvari, koje svako od nas čini, a koje nas zasigurno udaljavaju od tog cilja
Objavljeno: 30.11.2015. 18:31h

Svi težimo tome da pronađemo svoju sreću, i da je održimo. Međutim, postoje neke greške koje stalno činimo, i koje nas sve više od toga udaljavaju. 

10 stvari koje uspešni ljudi rade pre doručka! (FOTO)

Postoji 5 navika koje bismo trebali da izbegavamo kako bi nam život bio srećniji.

Kako da osvojite osobu u određenom horoskopskom znaku? (GIF)

1. Imate previše slobodnog vremena i ne znate kako da ga iskoristite
 


Kako bismo bili srećni, potrebno je da život ispunimo aktivnostima u kojima zaista uživamo. Potrudite se da svoje slobodno vreme utrošite na stvari koje će vam pruže zadovoljstvo, bilo da je to čitanje, slikanje ili uživanje u dobrom društvu. Pronađite nešto što može da vam ispuni dan i trudite se da uvek budete aktivni.

2. Briga oko stvari koje ne možemo promenitiČesto se pitamo šta bi bilo da smo drugačije postupili u nekoj situaciji. Naravno da svako razmišlja o tome često, ali ne smete dozvoliti da takve misli upravljaju vašim životom. Na mnoge događaje koji su se desili u prošlosti ne možemo više uticati, zato ih je najbolje zaboraviti i ne opterećivati se njima. Najbolje je iz takvih grešaka izvući neku pouku koje ćemo se držati u budućnosti. 

13 znakova da ste natprosečno inteligentni (GIF)

3. Odustajanje kada postane teškoRetko kad stvari u životu idu onako kako mi zamislimo. Ako u nečemu ne uspemo, skloni smo tome da se razočaramo i dignemo ruke. Međutim, to nam ni najmanje neće pomoći. Zbog toga ćemo se samo još više osećati bezvrednim i nesposobnim. To je svakako pogrešan način postupanja. Postizanje cilja zahteva poteškoće, pa ciljeve ostvaruju samo oni koji ne odustaju lako i koji veruju u sebe. 

4. Nezadovoljstvo životom, školom i samim sobomČesto osećamo kao da je naš život potpuni promašaj. Nezadovoljni smo mestom u kom živimo, ljudima kojima smo okruženi iii pak poslom koji radimo. U takvim situacijama potrebno je da se zapitamo da li je problem u ovim stvarima ili u nama. Ako ne volite svoj posao, setite se da na njega trošte samo nekoliko sati u toku dana, a da ostatak vremena možete ispuniti stvarima u kojima uživate. Trudite se da uvek razmišljate samo o pozitivnim stvarima.

5. UsamljenostKako bismo bili srećni moramo se okružiti ljudima koji nas usrećuju. Nedostatak druženja sa ljudima, distanciranje od istih, učiniće da se osećate još lošije. Provođenje vremena na društvenim mrežama takođe može negativno uticati na vašu percepciju sebe - učiniće vam se da su tuđi životi uvek zanimljiviji i ispunjeniji od vašeg. Svi imamo loše dane, ali ako oni postanu brojniji od onih dobrih, vreme je da se menjamo. Način na koji posmatramo svet, druge ljude i sami sebe, naši stavovi i razmišljanja, odrediće meru u kojoj ćemo biti srećni. 

(Espreso.rs) 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media