Za samo 2 nedelje možete izgubiti 6 kilograma! Da li je ovo najbolja dijeta za koju ste čuli? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

12 veličanstvenih namirnica

Za samo 2 nedelje možete izgubiti 6 kilograma! Da li je ovo najbolja dijeta za koju ste čuli? (FOTO) (GIF)

U prve dve nedelje dijete i vežbanja može se smanjiti telesna masa za oko šest kilograma, a u iduće dve nedelje još za 3 - 4 kilograma

Objavljeno:

- Takođe, unos raznovrsnih kvalitetnih namirnica visoke nutritivne gustoće u adekvatnim količinama u ovoj dijeti smanjuje rizik od pojave hroničnih nezaraznih bolesti i podržava zdravlje.

foto: Shutterstock

Dodatno uzimajte B6 i B12 i vitamin C

Obroke treba pripremati kući uz kontrolu serviranja pojedinih skupina namirnica.Preporučuje se unos dodataka, poput multivitamina, koji osiguravaju hrom, vitamin B6 i B12, a u stanjima pojačanog stresa savetuje se posezanje za dodatnim količinama vitamina C, savetuje autor dijete David Zinzenko.

foto: giphy

Trik za stolom: Umesto brojenja kalorija, kontrolišite svoje porcije

Znajući koliko brojenje kalorija može da bude frustrirajuće kad ste na dijeti, David Zinzenko je pojednostavio stvari zamenivši ih pravilom “kontrole porcija”, tako da ni jedan obrok ne bi smeo da bude veći od prečnika tanjira. Ali kontrola porcija pomoću prečnika tanjira može biti prejednostavna, pa dodatno pazite da vas ne dovede do prejedanja.

foto: Shutterstock

Prednosti dijete

Uvođenje telesne aktivnosti i dijetetski plan omogućavaju bolju kontrolu promene sastava tela, pri čemu je cilj smanjiti masnu masu, a povećati ili održati nemasnu masu tela. Unosom više obroka dnevno menjaju se prehrambene navike, a unosom raznolikih namirnica, posebno ovih 12, menja se i nutritivni sastav hrane.

foto: giphy

Nedostaci dijete

Dugoročno niski energetski unos i manje količine serviranja namirnica mogu dovesti do manjka nutrijenata, stoga je potrebno unositi što raznovrsnije namirnice i po potrebi suplemente. Po završetku prehrambenog režima nedostaju uputstva kako nastaviti dalje kontrolisati telesnu masu, a da ne dođe do jo-jo efekta.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.