10 stvari koje pravi prijatelji nikad ne rade! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

NAJLEPŠE ISPIJANJE KAFA

10 stvari koje pravi prijatelji nikad ne rade! (FOTO) (GIF)

Ponekad sudbina kontroliše ko ulazi u vaš život, ali vi odlučujete koga ćete zadržati, za kim ćete ići i koga ćete pustiti da ode
Objavljeno: 12:41h

Zašto vreme brže leti što smo stariji? (FOTO) (GIF)

Nečiji sistem vrednovanja često zavisi od toga s kim neko provodi svoje vreme. Društvo je od neprocenjive važnosti. Ponekad sudbina kontroliše ko ulazi u vaš život, ali vi odlučujete koga ćete zadržati, za kim ćete ići i koga ćete pustiti da ode. Vi samoi odlučujete ko će biti vaši prijatelji.

Kako bi osigurali pozitivno društveno okruženje u kom ćete graditi svoj život, pobrinite se da se ljudi kojima verujete ne rade ovakve stvari.

foto: giphy

Šta pravi prijatelji nikada ne rade?

1. Ne ogovaraju vas iza leđa

Pravi prijatelji se distanciraju od nepotrebnih drama. Ako neko blizak širi glasine o vama ili deli tajne za koje vas je zamolio da ostanu privatne, tada on nije pravi prijatelj dostojan vašeg poverenja.

foto: profimedia

2. Ne posežu za ličnim uvredama

Pravi prijatelji ne žele da se vi osećate loše sa sobom i da mislite loše o sebi. Oni komuniciraju ljubaznim rečima, a ne okrutnim. Oni se usredotočuju na vaše zajedničke sličnosti, a ne na razlike. Oni govore o vašim odlikama, a ne o vašim nedostacima.

foto: giphy

3. Ne započinju s besmislenim prepirkama

Pravi prijatelji znaju da ne postoji ništa manje produktivno od pokretanja prepirke u kom ne možete pobediti. Pravi prijatelj bi trebao da bude spreman da prihvati osobu onakvu kakva jeste, bilo da se slaže s njom ili ne.

To ne znači da ne možete imati prijatelje s kojima se ne slažete (zapravo, preporučeno je imati takve prijatelje jer stavljaju stvari u perspektivu). Ali ako želite da se raspravljate, radite to s poštovanjem.

foto: pixabay.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.