FILOZOFIJA MRAVA! 4 najveće životne lekcije! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

vrednice i pametnice

FILOZOFIJA MRAVA! 4 najveće životne lekcije! (FOTO) (GIF)

Mravi oduvek bude veliku pažnju naučnika, vredni su i pametni, a od njih se može mnogo toga naučiti
Objavljeno:

Muškarci u braku s debelim ženama su 10 puta srećniji! (FOTO) (GIF)

U životu puno toga možete naučiti od velikih i uspešnih, ali ne treba zaboraviti da često najvredniju životnu lekciju naučite od “običnih” ljudi, pa čak i od mrava, kaže američki motivacijski guru Jim Ron.

Prateći njihovo ponašanje napisao je knjigu “Filozofija mrava”, u kojoj donosi četiri velike lekcije iz njihovog života koje i ljudima mogu biti korisne da poboljšaju kvalitet života.

foto: giphy

1. Mravi nikad ne odustaju

Prva lekcija glasi: “Mravi nikad ne odustaju”. Stavite mravu prst na put i on će potražiti način da zaobiđe prepreku, tako da pređe preko prsta ili ga jednostavno zaobiđe. Koliko god puta stavili prst pred njega, mrav neće odustati.

- To nas uči da uvek treba tražiti alternativne pravce na putu do ciljeva - kaže Ron.

foto: profimedia

2. Cvrčak i mravi

Druga lekcija vam je verovatno poznata iz priče o cvrčku i mravu - mravi čitavo leto misle na zimu pa ih ona ne može iznenaditi. Dok cvrčak peva i dobro se provodi, mrav leti marljivo skuplja hranu jer zna da leto neće trajati zauvek. Kad vam ide dobro, nemojte biti previše samouvereni i arogantni, imajte na umu da vas može snaći i loše razdoblje. I budite dobri prema ljudima jer dobra vremena ne traju zauvek, ali dobri ljudi vam mogu biti potpora.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.